16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVictorie cu lacrimi in ochi

Victorie cu lacrimi in ochi

Rapid a reusit o victorie senzationala la Donetk, in fata Sahtior, dar mai mult decat rezultatul propriu-zis toata lumea a asteptat acest meci cu sufletul la gura pentru a vedea cine va invinge in “duelul familiei Lucescu”. Fiul, Razvan, a fost cel care a dat lovitura de gratie in minutul 88, atunci cand Maldarasanu a marcat singurul gol al partidei, in timp ce Mircea, tatal, se vede nevoit sa “munceasca” in continuare alaturi de elevii sai pentru a mai cuceri cel putin inca un punct in grupa si a-si asigura calificarea.

“Imi este rusine sa ma bucur de infrangerea tatalui meu!”

Tehnicianul Razvan Lucescu a declarat, dupa victoria, cu scorul de 1-0, inregistrata de Rapid in meciul cu Sahtior Donetk, din grupa G a Cupei UEFA, ca ii este rusine sa se bucure de infrangerea tatalui sau, antrenorul Mircea Lucescu. “Toamna aceasta a fost spectaculoasa pentru Rapid in ceea ce priveste meciurile internationale. Insa, in acelasi timp, aceasta este una dintre cele mai intunecate seri din viata mea. Sincer sa fiu, imi este rusine sa ma bucur de infrangerea tatalui meu. Este insuportabil”, a afirmat Lucescu.
Razvan Lucescu a precizat ca victoria este vitala pentru Rapid. “Pentru mine este greu sa comentez acest meci. Am spus inaintea partidei ca tatal meu nu ar trebui sa isi faca griji in privinta mea indiferent de rezultat. Am un caracter puternic si pot sa suport o infrangere a Rapidului. Insa undeva in adancul sufletului imi doream ca noi sa invingem. Vreau sa-i felicit pe jucatori, pentru ca realmente au fost extraordinari pana acum si meritul este al lor, si nu al meu”, a spus Lucescu.
Tehnicianul a mentionat ca Rapid a jucat cu teama la inceputul meciului. “Eram speriati la inceput. Am facut o contraperformanta sau chiar o antiperformanta in prima repriza, dar am facut tot ce am putut pentru a ne urma tactica stabilita si am reusit in repriza a doua. Am devenit mai increzatori, iar in cele din urma am inscris. Nu pot sa spun ca aceasta victorie este meritata, dar pentru noi nu a fost usor de obtinut”, a adaugat Lucescu.

“A castigat echipa care a meritat mai mult”

La randul sau, antrenorul Mircea Lucescu a declarat ca a invins echipa care a meritat mai mult. “Au jucat mai bine decat noi. Au fost mai atenti si mai organizati. Rapid a avut trei ocazii clare de gol, iar noi nu am avut nici una. Le-am spus jucatorilor mei, in ultimele trei zile, ca vom intalni o echipa foarte bine motivata. Ii felicit pe Razvan si pe jucatorii lui. Este seara lui Razvan si vreau sa-l felicit pe el si ii doresc sa aiba succes in continuare, pentru ca o merita”, a spus Lucescu, care considera ca jucatorii sai trebuie sa fie mai dedicati jocului. “Jucatorii mei trebuie sa se trezeasca. Nu tehnica in sine aduce victorii in meciurile internationale, ci angajamentul. Imi pare rau ca am pierdut acest meci. O vom lua de la inceput. Calificarea inca nu este decisa. Avem jucatori tineri, care ar trebui sa se obisnuiasca cu meciurile internationale. Ei au nevoie de mai mult decat campionatul intern. Ma asteptam la mai multe de la jucatorii mei. Poate ca s-au gandit ca va fi mai usor pentru echipa tatalui”, a declarat Lucescu.
Teoretic, acest succes al Rapidului nu complica, ci simplifica situatia in grupa, acolo unde, alaturi de giulesteni, sunt aproape sigur calificati cei de la Sahtior si Stuttgart. Numai o minune ar putea face ca Rennes si PAOK Salonic, care nu au nici un punct, sa mai detroneze una din cele trei formatii din frunte, toate cu cate sase puncte in acest moment.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă