Un tenismen german îi ia apărarea lui Ilie Năstase, în scandalul privind afirmațiile la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams: Nu e rasist. Face glume despre toată lumea, uneori nu foarte reușite

Fostul tenismen german Boris Becker, în vârstă de 49 de ani, i-a luat, vineri, apărarea lui Ilie Năstase, în controversa generată de afirmațiile acestuia cu privire la copilul nenăscut al Serenei Williams, precizând că „nu este rasist”, dacă că ar trebui să îi ceară scuze personal.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

19.05.2017 - 20:38

 

Fostul tenismen german Boris Becker, în vârstă de 49 de ani, i-a luat, vineri, apărarea lui Ilie Năstase, în controversa generată de afirmațiile acestuia cu privire la copilul nenăscut al Serenei Williams, precizând că „nu este rasist”, dacă că ar trebui să îi ceară scuze personal, informează Mediafax.

„Îl cunosc din 1984, am jucat împotriva lui la simplu şi la dublu şi am luat de mai multe ori masa împreună. Ilie nu este rasist!!! Face glume despre toată lumea, din păcate uneori nu foarte reuşite, şi ar trebui să îi ceară scuze personal Serenei Williams.Ar trebui să fie amendat de către ITF/WTA, iar banii să fie redirecţionaţi către organizaţiile de caritate, dar nu ar trebui să fie sancţionat de către lumea tenisului. Ilie face parte din istoria tenisului, iar datorită lui şi altor legende ale jocului, tenismenii din ziua de azi duc un trai mai bun", a scris Becker, pe contul său de Twitter.


Citește și:  Ion Țiriac, despre declarațiile lui Ilie Năstase privind copilul nenăscut al Serenei Williams: Din când în când o mai ia pe arătură, dar aici nu a făcut absolut nimic ieșit din normal

Fostul jucător de tenis Ion Țiriac i-a luat apărarea lui Ilie Năstase, ca urmare a controversei stârnite de declarațiile privind copilul nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams. În acest context, el precizat că „o mai ia pe arătură”, dar că afirmațiile nu au avut o tentă rasistă.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a fost suspendat provizoriu, pe 23 aprilie, şi nu are acces la competiţiile ITF, inclusiv la Fed Cup, după ce a avut un conflict cu jucătoarea Johanna Konta şi Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii, în timpul confruntării de la Mamaia. Înaintea meciului dintre România şi Marea Britanie, în timpul unei conferinţe de presă, Ilie Năstase a făcut o remarcă despre copilul nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams. „Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?".

Ulterior, organizatorii turneelor de la Wimbledon şi Roland Garros au anunţat că nu îi vor permite accesul lui Ilie Năstase, la ediţiile din 2017.


Citește și:  Reprezentanții WTA, nemulțumiți că Ilie Năstase a fost prezent la ceremonia în cadrul căreia Simonei Halep i s-a înmânat trofeul de la Madrid: Locul lui nu era pe teren. A fost suspendat pentru atitudinea sa grosolană 

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost criticat de reprezentanții circuitului feminin profesionist de tenis (WTA), pentru că a participat la ceremonia prin care Simona Halep a primit trofeul pentru victoria de la turneul din Madrid. Reacția vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, el a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională de Tenis (ITF), ca urmare a afirmațiilor la adresa copilului nenăscut al jucătoarei Serena Williams.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...