13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn italiano vero

Un italiano vero

Roberto Landi a demonstrat si de aceasta data ca este reprezentantul perfect al scolii italiene de antrenori. Atunci cand Nationalul marcheaza prima, adversarul are foarte putine sanse de a reveni si asa s-a intamplat si acum. Un joc ermetic, foarte bine organizat, care la meciul cu Rapid a beneficiat si de cea mai buna distributie. Daca impotriva Stelei, saptamana trecuta, au lipsit din diverse motive 4-5 jucatori de baza, acum formula de start a fost una extrem de echilibrata, iar sarbul Mehmedovici, venit de cateva zile de la Poli Timisoara, pare a fi un real castig, la fel ca si Mozacu, folosit in premiera, precum si titularizarea australianului Griffith.
Pe de alta parte, George Copos are ce sa isi reproseze pentru aceasta infrangere, care, in buna parte, i se datoreaza. El a creat o presiune artificiala fantastica impotriva propriei echipe cu joaca de-a “uite-l pe Lucescu, nu e Lucescu”, crisparea fiind evidenta in jocul giulestenilor. A mai venit si “blazarea” lui Razvan Lucescu, extrem de linistit pe banca tehnica, desi echipa sa era condusa, si de aici pana la prima infrangere in campionat nu a mai fost decat un pas.

Lita a “legat” mijlocul terenului

Catalin Lita considera ca FC National a castigat meciul cu Rapid datorita modului in care a acoperit spatiile la mijlocul terenului, dar si faptului ca adversarii au fost afectati de evenimentele din ultima saptamana. “S-a vazut in jocul Rapidului ca au fost afectati de intamplarile de la clubul lor. Nu au fost lucizi pe teren, pentru ca ei de obicei aveau un joc foarte elaborat. Noi am castigat meciul la mijlocul terenului, pentru ca am acoperit foarte bine, iar fundasii nostri centrali i-au anihilat pe cei trei atacanti ai Rapidului”. Capitanul echipei FC National este de parere ca diferenta dintre meciul cu Steaua (0-4) si cel cu Rapid s-a stabilit, in primul rand, la nivelul formatiei de start aliniate de tehnicianul Roberto Landi. “Diferenta mare a fost si in primul “11”, pentru ca la jocul din Ghencea am avut multi suspendati si accidentati”, a afirmat Lita.

In Giulesti se arata cu degetul

Jucatorii si conducatorii clubului Rapid au pus infrangerea din meciul cu FC National pe seama evenimentelor petrecute in ultima saptamana la gruparea giulesteana. “Probabil ca cele intamplate la echipa in aceasta saptamana au lasat urme. Nu am putut trece peste cele intamplate, am avut ocazii, dar sansa nu ne-a suras. Am avut o prima repriza mai nereusita, iar in a doua am avut ocazii, dar fotbalul se joaca pe goluri. O componenta a fotbalului este si aspectul psihologic. Nu stiu daca a fost determinant, dar cu siguranta a avut un rol important. Doresc sa felicit echipa-gazda pentru victorie”, a declarat directorul tehnic al echipei Rapid, Mihai Stoica.
Mijlocasul Ionut Stancu este de parere ca demiterea si apoi repunerea in functie a antrenorului principal Razvan Lucescu nu ar fi trebuit sa afecteze echipa si nici rezultatul meciului cu FC National. “Nu ar fi trebuit sa ne afecteze ce s-a intamplat la club in aceasta saptamana si ar fi trebuit sa batem Nationalul. Trebuie insa sa ne revenim si sa abordam meciul de la Skopje cu Vardar (n.r. – din mansa secunda a turului doi preliminar al Cupei UEFA) pentru a ne califica”, a spus Stancu. Presedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a fost huiduit la finalul meciului de suporterii nemultumiti din cauza rezultatului inregistrat in Cotroceni. Oficialul rapidist a afirmat ca ultima saptamana si-a pus amprenta asupra jucatorilor. Gheorghe a dezmintit existenta unor negocieri privind revenirea la Rapid a atacantului Sabin Ilie. “Sabin Ilie este in China si nu are ce cauta la Rapid”, a spus oficialul rapidist. In acest an, este pentru a doua oara cand Rapid traieste o adevarata drama in Cotroceni. In primavara, in returul campionatului precedent, Rapid a condus Nationalul cu 3-0 in minutul 76, dar a fost egalata ratand sansa de a deveni liderul Diviziei A si a ataca titlul de campioana.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă