6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn esec cu mai multi vinovati

Un esec cu mai multi vinovati

Drumul Stelei spre grupele Ligii Campionilor s-a intrerupt urat si trist la Trondheim, unde a intalnit unul din cei mai slabi adversari angajati in aceasta faza a turului preliminar din Liga Campionilor. Rosenborg se chinuie in campionatul norvegian si, daca mai pierde un meci, intra in faza periculoasa a retrogradarii. Acum, insa, este in grupele Ligii. Steaua a scapat printre degete o sansa uriasa. Norocul a ocolit-o la Bucuresti, iar la Trondheim campioana noastra nu a jucat nimic. O evolutie bramburita, a unei echipe alcatuite la intamplare de antrenorul Oleg Protasov, de care nu aveau cum sa nu profite norvegienii, carora trebuie sa le apreciem disciplina tactica si puterea de lupta. Surprinsi si ei de jocul lamentabil al ros-albastrilor, Rosenborg a executat scurt campioana noastra.

Absenta lui Dica a bulversat gandirea tactica a lui Protasov

Durerea cea mare este ca Steaua a fost eliminata de o formatie mediocra, pe care a subestimat-o toata lumea. Nu de aici ni se trage, insa, eliminarea. Noi ramanem in continuare la parerea ca Steaua nu are un lot de jucatori capabil inca de marea performanta. Absenta lui Dica a bulversat total lucrurile, iar improvizatiile lui Protasov au complicat si mai mult. In trei etape de campionat, tehnicianul ucrainean nu a avut curajul sa-l inlocuiasca pe Dica si sa rodeze o alta formula de echipa in perspectiva partidei retur cu Rosenborg. Cand a incercat altceva, a iesit o aiureala intreaga. Nu punem in discutie calitatile profesionale ale ucraineanului, chiar daca solutiile alese de el au insemnat o aventura dovedita pana la urma paguboasa pentru Steaua. Ceea ce putem afirma e ca Protasov nu a reusit dupa saptamani bune de cand sta pe banca Stelei sa comunice cu jucatorii. L-am vazut la antrenamentul oficial sustinut la Trondheim. Nu a scos o vorba, nu a dat o indicatie jucatorilor.
Oricat de secretos ar fi un antrenament oficial, nu am intrezarit nici o strategie tactica care sa prefigureze jocul cu norvegienii. L-am urmarit apoi pe parcursul jocului. Sa ne fie cu iertare, dar sta ca o momaie si nu scoate o vorba, nu da o indicatie. Am intrebat de ce si mi s-a raspuns ca asta este stilul sau, imprumutat de la Lobanovski. Asa o fi, dar Lobanovski avea doi asistenti care comunicau in permanenta cu echipa. Poate ca sunt numai mici amanunte, dar ele conteaza mult in economia unui meci, cu atat mai mult la unul de calificare de o asemenea importanta.
Protasov, inca de la numirea sa, a spus ca mai are nevoie de doi-trei jucatori. Un varf si doi mijlocasi pe care conducerea Stelei nu i-a adus.
Ucraineanul nu a invocat acest lucru, dar precis o va face. Staff-ul Stelei a declarat in repetate randuri ca este multumita de lotul pe care il are si conteaza pe el. Steaua are 25 de fotbalisti in lot. Cativa dintre ei sunt foarte tineri si se spune ca ar fi si foarte talentati – Enescu, Litu, Simion. Poate a venit momentul sa se apeleze si la ei, mai ales ca perspectiva unor noi achizitii imediate nu se intrezareste.

Cea mai nefasta zi din cariera lui Radoi

Capitanul ros-albastrilor a gresit grav in partida cu Rosenborg. Gafele incredibile ale lui Radoi l-au adus in nefericita situatie de a fi considerat groparul Stelei la Trondheim. A prins probabil cea mai neagra zi din intreaga lui cariera. Greseli de nepermis pentru un jucator de valoarea lui, care cu siguranta il vor marca multa vreme de acum incolo. Mirel a gresit nepermis, dar toti jucatorii pot trece prin astfel de momente. Radoi este hulit acum de multi, dar ce s-ar fi intamplat daca lovitura libera executata de el in ultimele minute de joc ar fi adus egalarea la Trondheim? Automat, ar fi devenit un erou. Radoi nu trebuie pus la zid. Nu numai Mirel Radoi este vinovat de ratarea calificarii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă