7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTurneu European de tenis pentru Junioare, organizat la Curtea de Argeş

Turneu European de tenis pentru Junioare, organizat la Curtea de Argeş

În perioada 27-29 Iulie 2011, la baza sportiva a Tenis Club Curtea de Argeş va avea loc Turneul European Summer Cup Girls 16. La această competiţie s-au înscris echipe din şapte ţări: Belarus, Germania, Grecia, România, Serbia, Republica Slovacă, Suedia. Campionatele Europeane de junioare, atât la individual cât şi pe echipe, sunt printre cele mai râvnite competitii din Circuitul European de Tenis pentru juniori.

Turneul face parte din Runda de calificare a Turneului European Helvetie Cup 2011 feminin până la 16 ani şi este patronat de Federatia Internaţionala de Tenis, Tennis Europe, BNP Paribas şi Federaţia Romana de Tenis.

Astfel, competiţia este supervizată de către Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociaţia regionalaă europeană a Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) este forumul care reglemetează tenisul la nivel mondial. ITF are şase Asociatţi Regionale, Tennis Europe fiind responsabilă de Europa şi având ca principal obiectiv dezvoltarea şi coordonarea jocului de tenis pe continent.

„Organizarea unui concurs de o asemenea amploare la Curtea de Argeş, reprezintă pentru noi un adevărat test, însă am convingerea că experienţa dobândită în anii trecuţi ne va ajuta sa ducem la bun sfârşit această sarcină”, a declarat profesorul Gheorghe Borţan, Directorul Tenis Club Curtea de Argeş.

In urma unui acord incheiat intre ITF si Tennis Europe, primii doi câştigători ai turneelor de calificare EUROPEAN SUMMER CUP 16 & UNDER vor merge în finalele din Elveţia (Helvetie Cup) pentru Junior Fed Cup. Cel mai mare turneu de tenis internaţional pentru femei, Fed Cup a fost creat de ITF, in 1963 la aniversarea celor 50 de ani de existenta.

„Ne simţim onoraţi că Federaţia Română de Tenis ne-a încredinţat nouă organizarea acestei întreceri. Dacă acţiunea noastră va fi apreciată de forurile naţionale şi europene ca fiind o reuşită, vom avea şansa să primim şi alte competiţii, ceea ce va contribui la dezvoltarea tenisului de câmp în zona noastră”, a declarat Ioan Cozma, director general Dr. Oetker Romania.

Sponsorul principal al turneului de la Curtea de Argeş este Dr. Oetker Romania SRL, iar directorul evenimentului este profesorul Gheorghe Bortan. Promovarea turneului este realizată de Smart Corporation Group.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă