18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia - tot mai departe de Campionatul Mondial, România - favorită

Turcia – tot mai departe de Campionatul Mondial, România – favorită

Selecţionerul Turciei, Abdullah Avci, a declarat după meciul cu România, scor 0-1, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, că elevii săi au întâlnit o adversară bună, însă a subliniat că nu se aştepta deloc la acest rezultat, informează presa turcă.

“Am început jocul cu o mare dorinţă. Dacă am fi înscris dintr-o fază fixă, s-ar fi schim­bat soarta jocului. Golul primit pe finalul primei reprize a demoralizat. A fost un meci greu şi am pierdut acest meci greu. Felicit echipa adversă. Nu trebuia să primim un astfel de gol nefericit. În repriza a doua jocul a fost foarte echilibrat. Ambele echipe au avut ocazii. Am întâlnit o echipă bună. Este un rezultat la care nu ne aşteptam deloc, iar acum nu mai avem ce face. Trebuie să ne adunăm şi să ne pregătim pentru meciul cu Ungaria”, a spus Avci.

Tehnicianul a precizat că nu consideră că a subapreciat România: „În prezent, toate echipele se respectă reciproc şi se joacă meciuri echilibrate. Noi am spus în ultima săptămână că vom întâlni o echipă foarte respectată”.

Abdullah Avci a mai spus că nu crede că a greşit în alegerile făcute pentru jocul de vineri. „Alegerea a fost a mea şi a staff-ului meu. O mare parte a meciului am jucat cu dorinţă, dar nu am avut rezultate. Ne-am îndepărtat de obiectivul nostru în grupă”, a adăugat tehnicianul.

Reprezentativa României a învins, vineri, pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Turciei şi a obţinut a treia victorie consecutivă în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Unicul gol al partidei a fost marcat de Grozav, în minutul 45+1.

Atacantul Gheorghe Grozav a declarat, vineri seară, că trăieşte cel mai important moment al carierei, după ce a marcat golul victoriei României în meciul cu Turcia, scor 1-0, apreciind că la reuşita sa portarul Volkan Demirel a greşit.

„Nu realizez cât de important este golul, mă bucur că am reuşit să marchez, am luat o opţiune serioasă pentru calificare. Din câte îmi aduc aminte, mi-a dat pasă Pintilii, portarul a greşit ieşind, dacă stătea în poartă mai greu înscriam. Este cel mai important moment al carierei mele, am reuşit să joc bine, acum trebuie să ne gândim la meciul cu Olanda. Am o uşoară întindere la aductor, sper să nu fie ceva grav, sper că voi apt cu Olanda”, a declarat Grozav, la TVR 1.

Fundaşul Dorin Goian a declarat, vineri seară, la TVR1, că victoria din meciul cu Turcia, scor 1-0, este foarte importantă pentru naţionala României, apreciind că jucătorii primei reprezentative speră să facă şi marţi cu Olanda un joc bun.

„În general, fotbalul este greu, a fost dificil, am jucat contra unei echipe foarte bune, au jucători de mare valoare, care joacă în campionate puternice. Am tratat foarte serios acest meci, ştiam că trebuie să scoatem cel puţin un punct. Contează enorm aceste trei puncte, am reuşit să lăsăm Turcia numai cu trei puncte din trei partide. Şansele noastre au crescut, vrem să scoatem maxim din orice partidă, chiar dacă în unele momente mai suferim. Eu spun că se formează o echipă frumoasă, suntem încrezători şi cred că şi marţi vom face un meci bun”, a spus Goian.

Mijlocaşul Gabriel Torje a declarat, vineri seară, la TVR 1, că România şi-a îndeplinit obiectivul în meciul cu Turcia, scor 1-0, în preliminariile CM-2014, acela de a nu primi gol şi de a marca. „Am fost impresionat de public şi acest stadion. Am reuşit ce ne-am propus, să nu primim gol şi să marcăm. Ne bucurăm pentru acest rezultat. Încă este devreme să spunem că am scos Turcia din cărţi, mai sunt meciuri, acum ne gândim la Olanda. Marţi, aştept să fie o atmosferă excepţională pe Arena Naţională şi cred că lumea va veni la stadion. Sperăm să facem o bucurie fanilor”, a declarat Torje. 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă