10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTreziti-va pana joi!

Treziti-va pana joi!

Dinamo a pierdut meciul disputat pe teren propriu cu Farul Constanta si, dincolo de supararea celor… 3.200 de dolari pierduti de fiecare jucator dinamovist dupa acest insucces, ramane tristetea unei evolutii slabe, catastrofale chiar daca ne gandim numai la repriza secunda! E drept, Dinamo a jucat bine in primele 45 de minute si ar fi putut transa disputa in favoarea sa in aceasta perioada, dar fotbalul nu se joaca pe ocazii – unele rarisime, ca cea a lui Zicu, care a driblat si portarul si a tras pe langa desi nu mai avea in fata decat plasa… -, ci pe goluri, asa ca cel ce a contat a fost punctul lui Todoran.

Zicu, “omul meciului”

“In cariera mea nu am intalnit o ocazie ratata precum cea a lui Zicu. Sa driblezi portarul si sa sutezi cu o asa lejeritate, sa dai pe langa poarta… Zicu nu avea voie sa rateze. Istoria s-a scris la el, pentru ca Moti a luat al doilea cartonas galben dupa ce el a pierdut mingea foarte usor. Fotbalul te pedepseste cand nu te concentrezi la fel”, a comentat la finalul partidei antrenorul Ioan Andone sintetizand, astfel, intregul joc. Tehnicianul dinamovist a motivat evolutia slaba a jucatorilor sai si prin absentele mijlocasului Andrei Margaritescu si a atacantului Claudiu Niculescu. “Eu cred ca si lipsa celor doi jucatori Margaritescu si Claudiu Niculescu si-a pus amprenta asupra jocului in general. Am fost obligat sa fac improvizatii, cu Tamas mijlocas central”, a subliniat Andone. Referindu-se la Claudiu Niculescu, Andone a spus ca acesta a venit racit de la lot, “o stare virala, nici noi nu stim… are un microb, s-a simtit foarte rau (n.r. – sambata) la antrenament, a facut febra, a avut stari de voma”.
Andone a declarat ca a fost fortat de imprejurari sa-l introduca in teren pe Mihaita Plesan. “Cu Plesan am riscat cand l-am introdus, pentru ca el nu a fost refacut complet. Nu ne-a ajutat prea mult insa”, a precizat Andone, care s-a aratat nemultumit si de atacantul Florin Bratu: “Bratu a jucat foarte putine meciuri intregi in ultimii ani si trebuie lucrat cu el in timp, nu se poate ca intr-o luna sa il aduc sa alerge opt kilometri. La meciul cu Omonia, Bratu imi cerea schimbare, dar facusem toate cele trei schimbari”.
Antrenorul echipei Dinamo a lasat sa se inteleaga ca la finalul turului de campionat s-ar putea produce schimbari in lot. “O sa tragem o linie dupa turul campionatului, pentru ca acesta este lotul cu care am plecat in acest tur, si normal ca o sa facem corecturi atunci, pentru ca acum nu se poate decat in evolutia lor. Jucatorii trebuie sa fie cat mai responsabili”, a concluzionat tehnicianul dinamovist.

Victorie dupa 27 de ani

Presedintele Consiliului de Administratie al clubului Farul Constanta, Gheorghe Bosanceanu, crede ca Ianis Zicu nu a putut inscrie la faza din minutul 24 pentru ca s-a aflat in “criza de timp si spatiu”. “Dupa 27 de ani de asteptare, a venit si randul Farului sa castige la Dinamo. Dupa primele 30 de minute, aveam rezerve serioase ca vom reusi sa plecam neinvinsi, dar pe parcurs am recuperat. Zicu a fost in criza de timp si de spatiu si de aceea nu a putut marca”, a mai spus Bosanceanu. El a precizat ca obiectivul echipei Farul pentru acest sezon este calificarea intr-o cupa europeana. “Daca nu suntem in Europa nu reprezentam nimic. Nu stiu daca Farul a luat o optiune la titlu prin aceasta victorie. E un campionat lung si greu”, a mentionat Bosanceanu.

Palma lui Pascovici

Constanteanul Cosmin Pascovici, jucator pe care Dinamo l-a avut in “curte”, dar nu l-a considerat de viitor, spune ca victoria formatiei sale este o “palma” pentru responsabilii din conducerea gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. “Victoria de astazi este o palma pentru cei de la Dinamo. Au renuntat foarte usor la mine in urma cu cativa ani, asa au facut si cu Farmache, si cu Senin. Am fost mai multi. Astazi ne-am aratat valoarea”, a mai spus Pascovici.
Un alt jucator aflat in aceeasi situatie este atacantul Tibor Moldovan, care spune ca victoria echipei sale l-a durut pentru ca are multi prieteni la Dinamo. “A fost o victorie meritata. Intr-un fel m-a durut aceasta victorie, pentru ca am foarte multi prieteni pe care mi i-am facut, dar asta este viata. Sunt jucator profesionist si joc pentru clubul care ma plateste”, a mai spus Moldovan.
Dinamo are putin timp la dispozitie pentru a iesi din criza si a intra pe teren, joi, la Nicosia, decisa sa nu cedeze avantajul de doua goluri pe care il are, de la Bucuresti, cu Omonia. Si asta pentru ca cipriotii pot prinde “aripi” daca marcheaza primii, iar un eventual gol al lor ar atarna enorm in balanta calificarii.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă