20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTrei sportivi la CE de patinaj artistic

Trei sportivi la CE de patinaj artistic

Romania va fi reprezentata in premiera de trei sportivi la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Lyon, care se vor desfasura in perioada 17-22 ianuarie, a declarat secretarul general al FR de Patinaj, Mihai Timis. Cei trei patinatori care vor reprezenta Romania la CE de la Lyon sunt Gheorghe Chiper, Adrian Matei si Roxana Luca. “Federatia internationala permite inscrierea la CE, din oficiu, a cate unui patinator si a cate unei patinatoare din fiecare tara, indiferent de rezultatele de la competitia anterioara. Deoarece Gheorghe Chiper a reusit sa termine editia precedenta a CE in primele zece locuri, avem acum dreptul sa mai trimitem inca un patinator”, a explicat Mihai Timis.
Chiper s-a clasat pe locul opt la CE de la Torino, din 2005. In acest sezon, la sfarsitul lunii noiembrie, Chiper s-a clasat pe locul trei la Grand Prix-ul de la Paris-Bercy, competitie dotata cu trofeul Bompard, unde a fost devansat de canadianul Jeffrey Buttle si de francezul Brian Joubert.
Secretarul general al FRP considera ca Gheorghe Chiper are sanse la un loc pe podium la CE de la Lyon. “In acest an Chiper are programe foarte bune si mizam pe o clasare 6-8 sau chiar 3-6 la CE, ceea ce ar fi extraordinar pentru el. Daca Chiper va urca pe podium, anul viitor vom putea trimite trei patinatori in concursul masculin la CE”, a spus Mihai Timis.
Adrian Matei, in varsta de 19 ani, este debutant la CE. “Nu ne asteptam la vreo performanta deosebita din partea lui. Speram sa isi faca programul cat mai bine. Din pacate, nu cred ca va putea sa execute la Lyon triplu axel, pentru ca ii lipseste inca un sfert de rotatie”, a spus Timis.
Oficialul FRP a adaugat ca Roxana Luca are ca obiectiv la CE calificarea in finala de 24, unde s-ar putea clasa intre primele 12-16 patinatoare.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă