10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei echipe din provincie doresc Cupa si campionatul

Trei echipe din provincie doresc Cupa si campionatul

La inceputul sezonului trecut trei divizionare A isi anuntau ca obiectiv principal Cupa si campionatul. Erau aceleasi grupari cu care ne-am obisnuit ani de-a randul: Steaua, Dinamo si Rapid. Restul echipelor aveau in general o singura dorinta: evitarea retrogradarii. Nici unul dintre granzi nu a reusit sa realizeze eventul, dar intre cei trei s-au impartit titlul de campioana, castigatoarea Cupei si cel de-al doilea loc in UEFA. Aflati aproape de startul noului sezon, datele problemei s-au schimbat, lista anuntata a pretendentilor la cele doua trofee dublandu-se de aceasta data.

Sase echipe au acelasi obiectiv

Noile nume sunt: Poli Timisoara, CFR Cluj si Farul Constanta. Trei cluburi din provincie care au aruncat manusa echipelor bucurestene. Daca incercam o evaluare a potentialului celor care si-au propus aceste obiective, pe primul loc se situeaza Poli Timisoara. Banatenii au continuat campania de transferuri inceputa in iarna si au realizat cele mai importante achizitii din aceasta vara, concurand, daca se poate spune asa, de la egal la egal cu Dinamo, apreciata drept campioana transferurilor din acest inceput de sezon. Club puternic din punct de vedere financiar, Poli a investit mult in transferurile de jucatori si a reusit sa-i aduca si pe Mc Kain si Olah de la FC National si doi dintre cei mai buni jucatori ai Sportului, Gigel Bucur si S. Radoi. La Timisoara s-a conturat o echipa redutabila, cu care antrenorul Cosmin Olaroiu poate sa se gandeasca sa atace titlul si Cupa. O a doua echipa pusa pe fapte mari este CFR Cluj, care si-a propus ca peste un an sa se lupte pentru titlu “dupa “acomodarea” cu marea performanta ce ar urma sa aiba loc in acest sezon. O recomanda mai ales performantele din Cupa UEFA Intertoto, unde a reusit sa elimine pe Athletic Bilbao si s-a luptat de la egal la egal cu cea mai titrata formatie din Hexagon, Saint Etienne. Clujenii s-au intarit cu doua nume de marca: Dorinel Munteanu, care indeplineste dublul rol de antrenor si jucator, si portarul Martin Tudor. Alaturi de ei, clujenii i-au mai adus pe Coroian si Minteuan de la Gloria. Ei completeaza o echipa fara jucatori cu nume mari – Tilinca, Jula, Anca, Panin, Fl. Dan, Toma – dar care a reusit sa se adapteze rapid stilului impus de Dorinel Munteanu si mai ales sa schimbe mentalitatea fotbalistilor pe care ii conduce. CFR Cluj se contureaza tot mai mult ca o echipa care poate da de furca multor formatii cu nume din campionat, prin echilibru si forta.
Surpriza unei noi pretendente la podium vine de la Constanta, unde conducerea clubului a anuntat obiectivele noului sezon: clasarea Farului pe unul din primele doua locuri, calificarea intr-o cupa europeana sau cucerirea Cupei. Dorinta constantenilor este sustinuta de anuntarea unui buget-record pentru Farul: 1,8 milioane de dolari. Obiectivul i-a surprins pe multi, chiar din interiorul gruparii de pe Litoral, fiind considerat exagerat in primul rand de jucatori. Faptul ca cei din conducerea clubului s-au gandit la aceste obiective ramane un lucru bun si o provocare.
Farul a fost in editia trecuta campioana echipelor din provincie si a jucat finala Cupei. De aici pleaca probabil si ambitiile conducatorilor clubului. Desi tentatiile unor transferuri pe bani multi au existat, Farul nu s-a despartit de nici un jucator important. Echipa s-a intarit prin venirile lui T. Moldovan (Dinamo), Stanca (Sportul) si Apostu (UTA). Obiectivele sunt indraznete si antrenorul Petre Grigoras ramane optimist, mizand totul pe omogenitatea echipei.
Mai mult ca sigur in viitorul campionat vom asista la un asediu al echipelor din provincie impotriva formatiilor bucurestene. Este pentru prima oara cand razboiul este declarat din prima etapa si el nu poate fi decat benefic pentru campionatul care incepe la 6 august.

Cele mai citite

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă