12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialToata lumea este optimista

Toata lumea este optimista

Dinamo si Rapid vor pleca in aceasta dimineata, la mica distanta una de alta, spre Nicosia si, respectiv, Skopje, acolo unde maine vor disputa mansele retur ale partidelor din ultimul tur preliminar al Cupei UEFA. Dinamovistii au de aparat in Cipru un 3-1 cu care au castigat in Stefan cel Mare, iar daca vor marca un gol, elevii lui Ioan Andone se pot considera ca si calificati. Rapid, in schimb, are o misiune mult mai usoara, pentru ca a invins cu 3-0 in mansa din Giulesti, deci grijile calificarii sunt ca si spulberate.

“Nici nu ma gandesc ca Dinamo sa nu se califice”

“Avem nevoie de aceasta calificare. Va fi un meci foarte greu. Ei au de recuperat doua goluri, trebuie sa alerge mai mult. E vorba de atitudine, de cum vom trata meciul”, a spus ieri mijlocasul Florentin Petre, care nu admite ca Dinamo sa rateze calificarea in turul intai al Cupei UEFA, in dauna formatiei cipriote Omonia, mansa retur a acestei intalniri fiind programata, joi, la Nicosia. Petre considera ca jucatorii dinamovisti nu trebuie sa se teama de atmsofera creata de suporterii formatiei cipriote. “Atmosfera pe care o vor crea cei 20.000 de fanatici care vin la stadion va fi extraordinara, dar nu trebuie sa ne temem de nimic, pentru ca nu tribuna joaca. Vreau sa ma intorc fericit”, a precizat capitanul ros-albilor.
La randul sau, antrenorul Ioan Andone a declarat ca Dinamo va merge sa inscrie la Nicosia. “Nu mergem sa aparam avantajul obtinut la Bucuresti, pentru ca forta noastra ramane, totusi, atacul. Asta chiar daca, la ultimul meci de acasa, nu am reusit sa inscriem. Rezultatul trebuie uitat”, a mai spus Andone. Tehnicianul echipei “alb-rosii” a vizionat caseta cu inregistrarea Supercupei Ciprului, castigata de Omonia Nicosia dupa executarea loviturilor de departajare. “Am vazut ca Omonia e o echipa periculoasa, chiar daca si-a menajat cativa jucatori”, a mentionat Andone.

“Sageti” catre Steaua

Antrenorul Ioan Andone crede ca Mihai Stoica nu cunoaste fenomenul fotbalistic si nici spiritul de fair-play, dupa ce presedintele FC Steaua i-a facut ipocriti pe adversarii din campionatul intern care spun ca doresc calificarea Stelei in grupele Ligii Campionilor. “Pentru mine nu reprezinta nimic domnul Stoica. El in viata lui nu a jucat fotbal, doar a condus o echipa si a jucat la nivel de judet. Ce sa cunoasca el ce inseamna fair-play, ce sa cunoasca el oamenii care cred in fotbal? Am mai avut cu el o discutie in contradictoriu, ca tot timpul vorbeste gura fara el. Vorbeste numai ca sa se auda.”

20 de rapidisti la Skopje

Dupa ce au efectuat aseara un ultim antrenament la baza Pro Rapid, giulestenii pleaca in aceasta dimineata pe calea aerului (ora 10.50, decolare de pe “Otopeni”) spre Skopje, oras unde joi seara, de la ora 20,00, vor disputa partida retur cu Vardar, din cadrul turului II preliminar al Cupei UEFA. Pe lista delegatiei conduse de presedintele Dinu Gheorghe au fost nominalizati 20 de jucatori: Dolha, Minca – I. Stancu, M. Constantin, N. Constantin, Maftei, Perja, Fl. Moldovan, I. Rada – Badoi, Maldarasanu, Ilyes, R. Stancu, Em. Dica, Grigore, Karamyan, G. Ene – Buga, Mara, Vasilache. Coman, Negru, Niculae si Burdujan sunt indisponibili, iar Curca, Rusu si Postolache se pregatesc cu echipa a doua. Intoarcerea de la Skopje este prevazuta pentru vineri, in jurul orei 1.00. Partida de pe stadionul “Gradski” va fi condusa de o brigada din Ungaria, cu Janos Megyebiro la centru, Tibor Vamos si Zsolt Szpisjak la cele doua linii, arbitru de rezerva fiind desemnat Joszef Erdos. Vineri, la pranz, Monte Carlo va gazdui tragerea la sorti a primului tur din Cupa UEFA.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă