9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTitlul, UEFA, promovarea

Titlul, UEFA, promovarea

Mai este de disputat o etapa si tragem linie. Ultimele 90 de minute de joc urmeaza sa stabileasca campioana, a doua participanta in Cupa UEFA si cele doua echipe din esalonul secund care impreuna cu FC Vaslui, deja promovata, vor activa in sezonul viitor in prima divizie.

Duelul Steaua – Dinamo

Meciurile echipei nationale nu au constituit un impediment pentru conducatorii gruparilor angajate in lupta care va stabili in final configuratia podiumului, sa continue razboiul declaratiilor in cele doua saptamani de pauza in care a intrat campionatul.
Toate tunurile sunt indreptate spre Pitesti, acolo unde vine Dinamo. Patronul Gigi Becali a ridicat valoarea bonusului acordat argesenilor daca inving “cainii” de la 200.000 de euro la 300.000 de euro. Antrenorul Sorin Cartu jura ca meciul va fi cinstit si, pentru a nu exista dubii, promite ca in partida de sambata nu va folosi jucatorii care se afla sub contract cu vicepresedintele lui Dinamo, Gigi Netoiu.
Ar fi vorba de Preda, Dobre, Negoita, Sava, Danciu, Domocos si Vrajitoarea. Daca “cainii” au sustinut in pauza doua amicale cu divizionara C, la Botosani si Rosiorii de Vede, Steaua a preferat sa pregateasca in familie partida cu Poli Timisoara. Pe stelisti continua sa-i intereseze mai mult ce vor face “cainii” la Pitesti decat meciul lor din Ghencea.

Patru echipe cu ochii pe meciul de la Pitesti

Locul trei ar putea sa asigure un loc in Cupa UEFA daca Dinamo nu castiga campionatul. Daca titlul ajunge in sos. Stefan cel Mare, atunci Farul, finalista Cupei Romaniei, este cea de-a doua reprezentanta a noastra in competitia europeana. Rapid se deplaseaza la vecinii din Regie, unde au ca adversari echipa lui Dan Petrescu. Antrenorul giulestenilor, Razvan Lucescu, spera ca echipa lui sa incheie campionatul macar pe locul 3, o pozitie pe care o merita, chiar daca, dupa parerea lui, se putea mai mult, dar Rapidul nu a beneficiat de o conjunctura favorabila. Visiniii au si sansa locului doi daca Dinamo pierde la Pitesti si ei castiga meciul cu Sportul. Dan Petrescu nu uita ca a fost dat afara de la Rapid si spune ca o victorie sambata ar incununa munca unui intreg sezon. Nationalul, echipa care tace si face, asteapta rezultatele. Bancarii au meci usor acasa cu Apulum si nu-si fac probleme. Depind insa de altii.

Ultima etapa decide ultimele doua promovate din B

In divizia secunda, inaintea ultimei etape, in seriile a II-a si a III-a disputa pentru promovare se duce intre Pandurii Tg. Jiu (62 de puncte) si FC Sibiu (61 de puncte) si Jiul Petrosani (62 de puncte) si Gaz Metan Medias (62 de puncte). Pandurii joaca meciul decisiv in deplasare cu Building Tr. Severin (echipa care lupta pentru salvarea de la retrogradare), iar FC Sibiu va evolua acasa cu Dacia Mioveni, aflata pe locul 6. In caz ca cele doua formatii incheie la egalitate de puncte dupa ultima etapa, decisiv, este golaverajul, care acum ii avantajeaza pe olteni, deoarece echipele nu pot fi departajate dupa rezultatele directe (1-0 si 0-1). In B3, Jiul intalneste la Dej pe Unirea, aflata pe locul 13, iar Gaz Metan joaca acasa cu CS Deva, locul 12. Si in aceasta serie, la egalitate de puncte, va promova echipa cu un golaveraj mai bun, care acum avantajeaza clar formatia din Petrosani, +42, fata de +28.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă