7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTitlu mondial pentru baietii de la canoe 4!

Titlu mondial pentru baietii de la canoe 4!

Echipajul masculin de canoe 4, alcatuit din Loredan Popa, Silviu Simioncencu, Florin Popescu si Iosif Chirila, s-a clasat pe prima pozitie duminica, pe distanta de 500 metri, in cadrul Campionatelor Mondiale de kaiac-canoe din Croatia, cucerind titlul suprem. Sportivii romani i-au devansat pe bielorusii Dzimitri Rabchanka, Dzmitri Vaitsiskin, Kanstantsin Scharbak si Aliaksandr Vauchetski si polonezii Andrzej Jezierski, Michal Sliwinski, Michal Gajownik si Adam Ginter.

De doua ori argint

Romania a obtinut alte doua medalii, dar de argint, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Zagreb (Croatia), prin echipajul masculin de canoe 4 si prin cel feminin de kaiac 4. Echipajul masculin de canoe 4, format din Constantin Popa, Loredan Popa, Florin Mironcic si Petre Condrat, a ocupat locul doi in finala probei de 1.000 de metri, in urma Poloniei si inaintea Germaniei. De asemenea, echipajul de kaiac 4 feminin, format din Florica Vulpes, Mariana Ciobanu, Lidia Talpa si Alina Platon, a sosit al doilea in finala probei de 1.000 m, aurul fiind al Ungariei si bronzul al Germaniei.

Mai slab in alte probe…

– In finala probei masculine de 1.000 m, echipajul de kaiac 2 al Romaniei, format din Ionut Anghel si Marian Sevici, a ocupat locul cinci. Medaliile de aur au fost castigate de Ungaria.
– Echipajul de canoe 2 masculin, Florin Popescu/Iosif Chirila, a ocupat locul cinci in finala probei de 1.000 m. Prima pozitie a revenit Germaniei.
– Tot pe distanta de 1.000 m, echipajul de kaiac 4 masculin, Marian Baban, Alin Anton, Florean Mada, Vasile Stefan, a ocupat locul sapte in finala. Proba a fost castigata de echipajul german.
– Echipajul feminin de kaiac 4, format din Florica Vulpes, Mariana Ciobanu, Lidia Talpa si Alina Platon, s-a clasat pe locul patru in proba de 500 metri, proba fiind castigata de sportivele germane.
– La kaiac 4 pe distanta de 500 metri, echipajul alcatuit din Vasile Stefan, Florean Mada, Alin Anton si Marian Baban a ocupat locul cinci. Medaliile de aur au fost castigate de bielorusi.
– Echipajul masculin de kaiac 2, alcatuit din Marian Sevici si Ionut Anghel, s-a clasat pe pozitia a cincea pe distanta de 500 metri. Proba a fost castigata de Germania.
– In proba de canoe 2 pe distanta de 500 metri, echipajul Petre Condrat/Florin Mironcic a ocupat locul opt, in timp ce pe prima pozitie s-a clasat echipajul german.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă