23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTineretul afla astazi daca merge la baraj

Tineretul afla astazi daca merge la baraj

Nationala de tineret va afla in aceasta seara, in jurul orei 20, daca va merge sau nu in jocurile de baraj care duc spre turneul final european din 2006. Din pacate, asa cum se intampla si in ceea ce priveste nationala “mare”, tineretul a ajuns la mana finlandezilor si a cehilor, care se infrunta in meci direct, de la ora 18, in micuta localitate nordica Vantaa.

O singura varianta din trei

Din grupa noastra, Olanda nu mai are deja probleme, fiind sigura de calificarea pentru baraj. Intrebarea care se pune este cine va ocupa pozitia secunda, care asigura si ea promovarea in faza urmatoare a competitiei, stiut fiind faptul ca de la aceasta editie a preliminariilor locurile 1 si 2 merg la baraje, nimeni nefiind calificat direct. In acest moment, Romania are un punct avans in fata Cehiei (19 fata de 18), dar e dezavantajata de rezultatele directe (1-4 si 0-0), asa ca pentru a ocupa pana la urma pozitia secunda are o singura varianta de rezultat din cele trei posibile diseara: Finlanda sa bata Cehia! Daca va fi egal sau daca vor bate oaspetii, cehii, atunci ei vor merge mai departe alaturi de olandezi. In ceea ce ne priveste, sincer, iluziile sunt minime. Am vazut la fata locului partida Finlanda – Romania (0-1) de vinerea trecuta, iar prestatia gazdelor a fost una slaba. E adevarat, nu am vazut si meciul Cehia – Olanda (2-4), disputat in aceeasi zi, dar este foarte greu sa cred ca cehii ar putea fi invinsi de modesta selectionata nordica.
Cat mai avem insa sperante, sa ne facem iluzii. Pacat insa ca ele au fost aproape spulberate cu cateva luni in urma, atunci cand am pierdut penibil in Macedonia (0-1) in fata codasei grupei; pacat, totodata, ca nu am reusit sa batem acasa Cehia (0-0)… Daca am fi castigat macar unul din cele doua jocuri, acum ne antrenam pentru baraj.

Echipe deja calificate pentru baraje: Italia, Danemarca, Portugalia, Anglia, Germania, Croatia, Franta, Ucraina, Belgia si Olanda.
Celelalte sase locuri: Romania sau Cehia; Rusia sau Slovacia; Elvetia sau Israel; Belarus, Slovenia, Norvegia sau Moldova; Serbia-Muntenegru sau Spania; Suedia sau Ungaria.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă