Tecău vrea puncte pentru Turneul Campionilor

Horia Tecău se află încă în luptă pentru a participa la Turneul Campionilor, cea mai importantă competiţie de dublu pentru tenisul mondial, iar prezenţa sa în turneul de la Bucureşti ar putea însemna acumularea ...

Share

Bogdan Costea 0 comentarii

20.09.2010 - 20:11

Horia Tecău se află încă în luptă pentru a participa la Turneul Campionilor, cea mai importantă competiţie de dublu pentru tenisul mondial, iar prezenţa sa în turneul de la Bucureşti ar putea însemna acumularea unor puncte importante care să-l ajute să urce în clasamentul mondial.

Tenismanul a declarat ieri că doreşte să câştige trofeul de la Bucureşti pentru a-l pune lângă celelalte cinci câştigate în acest an. „Am adus la Arenele «BNR» toate cele cinci trofee pe care le-am câştigat anul acesta. Aş fi foarte fericit dacă aş mai adăuga încă unul la sfârşitul săptămânii, să-l am şi pe cel de la Bucureşti. Nu am mai fost favorit principal la un turneu de un asemenea nivel, numai la turnee challenger mai mici. Sper să ne respectăm statutul de favoriţi principali şi să ajungem cât mai sus, chiar şi în finală", a spus Tecău, care are amenajat un stand în cadrul Arenelor "BNR", unde fanii se pot fotografia cu cele cinci trofee cucerite de tenismanul român în acest an.

Tenismanul a afirmat că îl cunoaşte bine pe coechipierul său, Julian Knowle, cu care va face pereche la turneul de dublu de la Bucureşti. „A câştigat la US Open, a făcut o finală la Wimbledon şi o finală la Turneul Campionilor. Este un jucător cu o experienţă foarte mare în circuit, are 36 de ani, şi pot să spun că este o enciclopedie a dublului. Acum am profitat de faptul că Linsdtedt este uşor accidentat şi nu poate să vină la Bucureşti, astfel că voi evolua cu Julian. Chiar dacă am avut o mică problemă medicală, cu febră, acum sunt foarte bine şi trebuie, în primul rând să ne gândim la primul meci, pe care probabil îl vom juca miercuri", a adăugat Horia Tecău.   

Favoriţi principali

Perechea Tecău/Knowle va juca în primul tur de la Bucureşti împotriva perechii Philipp Marx/Igor Zelenay (Germania/Slovacia). La proba de dublu, jucătorii nu vor primi premii în bani, aceştia punctând doar în clasamentul individual de dublu al circuitului mondial.

Citește totul despre:

Comentarii