15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTârgu Mureş, din nou în Liga I după 18 ani!

Târgu Mureş, din nou în Liga I după 18 ani!

FCM Târgu Mureş a reuşit să obţină promovarea în prima ligă de fotbal de pe prima poziţie a seriei a II-a a eşalonului se-cund după ce a câştigat, scor 2-1 (2-0), partida susţinută în deplasare cu Mureşul Deva, în etapa a XXXIII, penultima, a seriei secunde din Liga a II-a. Golurile victoriei oaspeţilor au fost marcate de Mihai Stere ’23 (penalti) şi ’42, în vreme ce reuşita gazdelor a fost semnată de Furdean ’90. Cei care au contribuit decisiv la acest succes au fost Dănălache – Cr. Pop, Bălău, Gongolea, Vagner – Biţiş, P. Anton, Vartic, D. Roman – Vancea, Stere.

Formaţia antrenată de Adrian Falub şi-a asigurat matematic unul din primele două locuri care asigură accesul în Liga I pentru sezonul următor, cu o etapă înainte de final, deoarece se află pe primul loc al seriei se-cunde din Liga a II-a, cu 66 de puncte la activ, iar în ultima rundă va câştiga automat, scor 3-0 la masa verde, jocul contra formaţiei Drobeta Turnu Severin, care s-a retras din campionat.

Nu moştenesc deocamdată pe ASA

Cea mai titrată echipă a oraşului Tg Mureş este ASA, grupare care a părăsit pentru ultima oară Liga I în 1992, numai că FCM nu este o continuatoare a acesteia. Gruparea condusă de antrenorul Falub şi managerul Claudiu Maior, în acelaşi timp viceprimarul oraşului, s-a înfiinţat în urmă cu doi ani, parcurgând foarte rapid drumul din a III-a în prima ligă. Antrenorul Adrian Falub a preluat echipa cu şase etape înainte de final, într-un moment în care Cosmin Bodea nu mai reuşea să facă faţă asaltului celorlalte echipe, punând în pericol promovarea. Au urmat şase victorii consecutive şi asigurarea promovării, Falub fiind la a treia grupare cu care urcă pe prima scenă după U Cluj (2007) şi Unirea Alba Iulia (2009).

Celelalte rezultate din Seria a II-a: Arieşul Turda-FC Argeş 3-1, CSM Rm. Vâlcea-FC Baia Mare 1-2, Dacia Mioveni-FC Bihor 3-2, UTA Arad-Minerul Lupeni 2-0. Partidele FC Silvania-CFR Timişoara, Drobeta Tr. Severin-Fortuna Covaci, U Cluj-CS Otopeni şi Jiul Petroşani-CFR Craiova nu s-au disputat deoarece Jiul, CFR Timişoara şi Drobeta s-au retras ori au fost excluse, iar Otopeni nu a fost programată din cauza unor datorii.  

Ultima promovată?

U Cluj sau Dacia Mioveni? Care dintre cele două va promova? Avantajul pare a fi de partea clujenilor, care au 64 de puncte şi vor juca în ultima etapă cu Minerul, la Lupeni, în timp ce Dacia Mioveni (66 de puncte) a încheiat seria jocurilor!

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă