12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSuporterii stelisti critica in termeni duri decizia UEFA

Suporterii stelisti critica in termeni duri decizia UEFA

Suporterii echipei Steaua au criticat in termeni duri, pe site-ul lor, decizia UEFA de a suspenda terenul gruparii bucurestene pentru urmatoarea partida din cupele europene, ca urmare a incidentelor cu caracter rasist de la meciul retur cu Shelbourne.
“Nick2005” acuza forul european de discriminare. “Nu-i prima data cand UEFA ne trateaza diferit. Cine e oare rasist sau xenofob? As vrea sa jucam la Constanta, dar cum distanta pana acolo nu-i de 250 km (de unde si cifra asta aberant de mare?), e mai probabil sa jucam la Bacau. Orice-ar fi, noi suntem campionii si trebuie sa jucam bine pe orice teren! Sa dam o lectie conducerii UEFA si norvegienilor! Sa razbunam calificarea Norvegiei in dauna Romaniei si mai ales esecul cu prapaditii lui Rosenborg!!!”, scrie “Nick2005”.
“Padrese” are un mesaj pentru conducerea forului continental: “UEFA – RESPECT THE EAST-EUROPEAN FOOTBALL, NOT JUST THE WEST-EUROPEAN MONEY! (n.r. – UEFA – respecta si fotbalul est-european, nu numai banii vest-europeni!)”.
“Un!t3d Roon3y” crede ca UEFA e “cu ochii pe Steaua” si se teme de faptul ca echipa sa favorita ar putea fi dezavantajata si de arbitri in dubla mansa cu Valerenga, din turul I al Cupei UEFA. “Cum nici un necaz nu vine niciodata singur, pun pariu ca si arbitrii o sa ne dezavantajeze in ambele meciuri! Trebuie facut ceva!”, scrie si “kyd”.
“KolloSal” a calificat decizia UEFA drept una “total deplasata si exagerata”. “Decizia UEFA este una total deplasata si exagerata, avand in vedere ca nu suntem recidivisti, ci la prima abatere. O amenda si un avertisment ar fi fost suficiente, insa asa este cand suntem un popor insignifiant in ochii Europei. Va trebui sa depasim acest moment dificil si sa le dam o palma nesimtitilor de la UEFA, calificandu-ne mai departe”, noteaza suporterul stelist.
“Bodanel” crede ca a juca meciul retur cu Valerenga pe un alt teren decat cel al stadionului din Bulevardul Ghencea este cel mai rau lucru care se putea intampla Stelei. “Ce se putea intampla mai rau s-a intamplat. Se pare ca pana la urma banii vesticilor tot sunt buni la ceva si cine spune ca banii nu au nici o legatura cu asta sa se mai uite la meciurile din vest sa vada cum injura aia. RUSINE uefa”, a scris “Bodanel”, in timp ce “kishcutia” crede ca ar fi fost mai grav daca Steaua ar fi fost obligata sa joace fara spectatori.
“Red-star” spera ca jucatorii antrenati de Oleg Protasov sa razbune “nedreptatea” facuta de UEFA. “Din pacate, multi dintre suporterii Stelei nu gandesc inainte sa deschida gura si asa se ajunge la astfel de decizii. O decizie exagerata, dupa parerea mea. Dar UEFA pandeste echipele mici la fiecare colt si abia asteapta sa sarim un pic calul, ca sa ne "amendeze". Forza Steaua!!! Trebuie sa razbunati aceasta nedreptate”, scrie “Red-star”.
UEFA a initiat o ancheta privind insultele rasiste pe care suporterii stelisti le-au adresat jucatorilor de culoare Curtis Fleming si Joseph Ndo ai echipei irlandeze Shelbourne FC la meciul disputat in Ghencea, la inceputul lunii august, in mansa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Cateva saptamani mai tarziu, gruparea din Ghencea a fost amendata de Comisia de Disciplina a UEFA cu suma de 16.500 de euro. Considerand ca sanctiunea Comisiei de Disciplina a fost mica, conducerea UEFA a cerut reanalizarea cazului, iar Comisia de Apel a decis vineri suspendarea terenului formatiei FC Steaua Bucuresti pentru o partida din cupele europene si amendarea gruparii steliste cu 30.000 de franci elvetieni.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă