8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSuporterii, mai în formă decât fotbaliştii

Suporterii, mai în formă decât fotbaliştii

Fotbal puţin şi rezultate aşteptate în primele zile la Euro 2012. Meciul de deschidere dintre Polonia şi Grecia a surprins numai prin eliminări şi lovituri de pedeapsă, nicidecum prin fotbal de calitate. Primul derby, cel dintre Germania şi Portugalia, nu a strălucit aproape deloc. Scandalul creat de suporterii Rusiei a adus însă în atenţia publicului problema microbiştilor fanatici.

Germania s-a impus în primul său meci din „grupa morţii” prin golul lui Mario Gomez (’72), după un joc tacticizat. Portugalia s-a trezit târziu şi a fost lipsită de şansă.

Germania a avut două oportunităţi în primele zece minute de joc: o lovitură de cap a lui Gomez (2), prinsă de portar, şi un şut al lui Podolski (9), reţinut de acelaşi Rui Patricio. „Nationalmannschaft” a avut o posesie mai bună a mingii, dar cele două echipe nu au riscat prea mult, apărându-se cu atenţie. Ocaziile clare de gol au lipsit până spre finalul reprizei, când Müller a şutat alături de poartă din poziţie bună. Portugalia a avut cea mai mare ocazie din primul mitan, în min. 45, când în urma unui corner Pepe a şutat în bară, iar mingea a căzut apoi pe linia porţii.

Meciul nu a crescut în spectaculozitate nici după pauză şi s-a desfăşurat după aceleaşi canoane. Germania a continuat jocul de posesie, iar cele mai bune situaţii au fost în min. 52, când centrarea lui Ozil l-a depăşit pe Podolski, şi în min. 57, când Gomez a reluat cu capul mult peste poartă. Portugalia a avut o zvâcnire în min. 64, dar Boateng l-a blocat în careu pe Ronaldo.

Mario Gomez a reuşit să deschidă scorul în min. 72, cu o lovitură de cap care a trimis mingea la colţul lung, după centrarea lui Khedira. Golul a venit într-un moment în care selecţionerul german se pregătea să schimbe vârful lui Bayern cu Miroslav Klose. Gomez a fost la câţiva centimetri de „dublă” (’77), dar nu a ajuns la centrarea lui Müller.

Portugalia a reacţionat şi Ronaldo a trimis un şut cu efect, respins greu de Neuer (’82). Şutul lui Coentrao de la marginea careului a fost blocat de Hummels (’83), după care centrarea lui Nani a căzut pe vinclul porţii germane (’84). Varela a ratat egalarea în min. 88, când a rămas singur cu Neuer, dar a tras în acesta din câţiva metri. Badstuber a salvat golul în min. 90+3, la şutul lui Nani, şi meciul s-a încheiat cu succesul Germaniei.

Reprezentativa Olandei a fost învinsă, sâmbătă, la Harkov, cu scorul de 1-0 (1-0), de naţionala Danemarcei, în primul meci din cadrul grupei B de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina.

Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 24, de Krohn-Dehli, mingea trecând printre picioarele portarului Maarten Stekelenburg.

Olandezul Wesley Sneijder a înregistrat această înfrângere chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani.

Olanda: Stekelenburg – Van der Wiel (Kuyt ’85), Heitinga, Vlaar, Willems – Van Bommel, De Jong (Van der Vaart ’71) – Robben, Sneijder, Afellay (Huntelaar ’71) – Van Persie. Antrenor: Bert van Marwijk.

Danemarca: S. Andersen – Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen – Kvist, Eriksen (Schone ’74), Zimling – Rommedahl (Mikkelsen ’84), Bendtner, Krohn-Dehli. Antrenor: Morten Olsen.

Arbitri: Damir Skomina (central, Slovenia), Primož Arhar, Matej Žunič (asistenţi, Slovenia) – Matej Jug, Slavko Vinčić (asistenţi suplimentari, Slovenia) – Pavel Kralovec .

Meciul dintre Cehia şi Rusia a fost umbrit de scandalul creat de suporterii ruşi

Conform imaginilor filmate de un amator şi difuzate de televiziunea poloneză TVN24, un grup de suporteri a lovit cu pumnii şi cu picioarele voluntarii ce purtau vestele verzi şi portocalii ale serviciului de ordine de la stadion.

„Patru persoane au fost spitalizate temporar în urma acestui incident”, a declarat Pawel Petrykowski, purtător de cuvânt al poliţiei din Wroclaw.

Cu puţin înainte de meci, poliţia a arestat patru ruşi aflaţi în stare de ebrietate, care au provocat un scandal într-un bar din Wroclaw.

Marţi, fanii ruşi vor defila pe străzile din Varşovia, până la Stadionul Naţional, unde vor asista la meciul Rusia-Polonia. Ei au primit deja autorizaţie de la primărie.  

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă