10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Suporteri români au ars un steag al Ungariei şi s-au întors...

FOTO Suporteri români au ars un steag al Ungariei şi s-au întors cu spatele în timpul imnului, la începutul meciului de la Cluj

Suporteri ai echipei naţionale a României au dat foc unui  steag al Ungariei pe platoul din faţa Sălii Polivalente Cluj-Napoca şi s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului Ungariei, la începutul partidei de marți dintre cele două naţionale de la EuroBasket 2017, informează Mediafax.

Meciul s-a jucat în cadrul Grupei C a Campionatului European de Baschet, EuroBasket 2017.

Focul a fost stins de către jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj, Marius Ardelean, a declarat că nu a fost identificată persoana care a dat foc steagului Ungariei.

Grupul de suporteri, format în majoritate din membri ai galeriilor sportive ale clubului „U” Cluj, a participat la meci, iar în momentul intonării imnului Ungariei, aceştia s-au întors cu spatele la terenul de joc.

În momentul intonării imnului României, un grup de suporteri ai Ungariei s-a întors, la rândul lor, cu spatele la teren, iar câţiva au făcut gesturi obscene.

Pe parcursul jocului, grupul de suporteri români a scandat „Ţinutul Secuiesc, pământ românesc” şi a cântat „Treceţi batalioane române Carpaţii”, iar suporterii maghiari au scandat „Ria, Ria, Hungaria”.

Meciul de baschet a fost câștigat de Ungaria cu scorul de 80-71. În ultimul meci al Grupei C, joi, România va întâlni Muntenegrul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă