13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSuccese prin KO pentru Bute si Diaconu!

Succese prin KO pentru Bute si Diaconu!

Pugilistul roman al clubului canadian Interbox, Lucian Bute, si-a pastrat centura NABA la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO in runda a doua pe americanul Donnell Wiggins, in cadrul unei gale desfasurate la Montreal. Bute ramane neinvins la profesionisti, obtinand a 15-a victorie din tot atatea meciuri disputate si toate prin KO. In ultimul meci, Bute a punctat mai intai cu o puternica lovitura de dreapta, apoi cu o stanga in barbie, urmata de un croseu de stanga si apoi din nou o stanga la corp, lovituri care l-au trimis pe americanul din Tennessee la podea. In repriza secunda, Bute a lovit de mai multe ori la corp, iar un uppercut trimis in ficat i-a permis boxerului roman sa transeze soarta meciului in favoarea sa. “Este arma fatala a lui Lucian. Inainte, el folosea prea mult aceasta lovitura, dar acum stie cand sa o utilizeze, la momentul potrivit”, a declarat Stephane Larouche, antrenorul lui Bute. Conform acestuia, meciul permite amatorilor de box sa faca o comparatie, cel putin indirect, intre Bute si Otis Grant, unul dintre favoritii echipei GYM si pretendentul nr. 1 la titlul WBC al categoriei super-mijlocii. Pe 29 octombrie, Wiggins l-a fortat pe Grant sa dispute 10 runde si sa se multumeasca cu o decizie unanima. Antrenorul canadian a adaugat ca spera ca pugilistul roman sa dispute, in continuare, meciuri care sa fie organizate de posturile de televiziune HBO sau Showtime. “Acesta este obiectivul nostru. HBO cauta astfel de pugilisti – Lucian arata foarte bine, este carismatic si este magic in ring. Dar trebuie sa fii pregatit pentru astfel de meciuri, trebuie sa te asiguri ca nu pierzi nici o ocazie”, a mai spus Larouche.
Potrivit presei canadiene, urmatorul meci al lui Lucian Bute este programat pe 24 martie 2006, probabil in fata aspirantului numarul 7 la centura WBA, Lolenga Mock. Lucian Bute isi va petrece Sarbatorile de iarna in Romania, revenirea in Canada fiind programata pentru jumatatea lunii ianuarie.

Diaconu, in “mars” spre titlu

Intr-un alt meci din cadrul galei de la Montreal, Adrian Diaconu l-a invins, tot prin KO, in runda a 11-a, pe americanul Darren Humphrey, intr-un meci contand pentru centura vacanta WBC International la categoria semigrea. “A trebuit sa-mi petrec tot timpul alergand dupa el, pentru ca nu vroia sa se bata. Este cea mai buna imitatie a unui iepure pe care am vazut-o. Dar a trebuit sa raman calm si concentrat. In box, orice se poate intampla, o lovitura norocoasa si gata s-a terminat”, a declarat pugilistul roman. Diaconu a obtinut astfel cea de-a 20-a victorie la profesionisti, dintre care 13 prin KO. Humphrey a inregistrat prima infrangere, el avand in palmares 21 de victorii (10 prin KO), si 4 rezultate de egalitate.
In cadrul aceleiasi gale – desfasurata la Centre Bell, in fata a 7.084 de spectatori – Ion Ionut “JoJo” Dan l-a invins la puncte prin unanimitate pe americanul Darien Ford, obtinand a 12-a sa victorie la profesionisti.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă