11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStoican, Barcauan si Florea, dati afara de la Sahtior!

Stoican, Barcauan si Florea, dati afara de la Sahtior!



Flavius Stoican, Cosmin Barcauan si Daniel Florea, alaturi de alti jucatori din lotul campioanei Ucrainei, Sahtior Donetk, au fost anuntati ieri ca sunt pusi pe lista de transferuri si ar fi bine sa-si gaseasca o echipa. Conform site-ului “Ukrainiansoccer”, alaturi de romani, si alti fotbalisti straini care in ultimii ani au facut parte din lotul de baza al campioanei Ð croatul Pletikosa, sarbii Lalatovic si Vukic, brazilianul Batista etc. Ð au fost anuntati ca trebuie sa plece.

Loc pentru brazilienii de milioane de euro

Din cate se pare, decizia lui Mircea Lucescu are doua motive: in primul rand, faptul ca federatia din Ucraina a impus tuturor cluburilor sa aiba mereu pe teren cel putin trei fotbalisti ucraineni, fapt ce a limitat dramatic numarul strainilor din lotul lui Sahtior (peste 20!) si, in al doilea rand, noile achizitii ale campioanei din Donetk, mai multi fotbalisti brazilieni foarte tineri cu care Lucescu si Ahmetov spera sa dea lovitura in sezoanele viitoare descoperind “un nou Ronaldo”! Leonardo, Elano, Jadson sau Fernandinho au fost adusi in ultimul timp pe bani grei Ð ultimul, de exemplu, a venit de la Clube Atletico Paranaense pentru 7,8 milioane de euro, desi are doar 20 de ani! Ð si pentru a juca trebuie sa li se faca “loc”. Iar printre primele “victime” au fost si Stoican, Barcauan si Florea.

Revin in Stefan cel Mare?

Toti cei trei jucatori romani au ajuns la Donetk de la Dinamo Bucuresti si niciodata nu si-au tradat “originile” spunand ca ar reveni oricand la clubul din Stefan cel Mare. Ei bine, ocazia s-ar putea sa li se ofere mai repede decat se asteptau.
Turneul dinamovistilor in Franta a aratat ca trupa lui Ioan Andone are mari probleme de aparare, iar “gaurile” cele mai mari sunt in zona fundasului dreapta si a aparatorilor centrali. Ce solutii mai bune ar avea Ando pentru aceste posturi decat Stoican si Barcauan?
Presedintele executiv Ioan Becali, in acelasi timp un versat impresar, a lasat sa se inteleaga la finalul partidei pierdute de Dinamo cu Rennes (0-2) ca in echipa mai e nevoie de jucatori noi pentru a intari defensiva. Probabil ca in cateva zile vom vedea la cine s-a referit presedintele-impresar.

Azi, ultimul meci in Hexagon

Dinamo va sustine azi, de la ora 19,30, ultimul meci al turneului efectuat in Franta. Dupa 2-0 cu FC Nantes, 0-3 cu Lille, 0-1 cu Ajaccio si 0-2 cu Rennes, bucurestenii vor evolua cu nou-promovata Troyes chiar pe arena acesteia, Stade de l'Aube, care are 20.000 de locuri. Va fi, se pare, ultimul meci ai lui Troyes inaintea startului in noul sezon din Hexagon, care va avea loc sambata viitoare. Bucurestenii vor reveni in tara duminica.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă