13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSteaua si Radoi - nr. 1 in Romania

Steaua si Radoi – nr. 1 in Romania

Prestigiosul cotidian uruguayan “El Pais” a realizat la sfarsitul anului trecut o noua editie a unei anchete foarte largi, in America de Sud si Europa, la care au participat cateva sute de ziaristi de la publicatii de sport si nu numai, inclusiv de la ziarul nostru. Ieri, colegii nostri de la Montevideo ne-au trimis rezultatele acestei anchete cu mai multe sectiuni.
In ceea ce ne priveste, ne intereseaza sectiunea “cel mai bun jucator si cea mai buna echipa din fiecare tara europeana”. Steaua Bucuresti a fost aleasa cea mai buna echipa, iar Mirel Radoi – cel mai bun jucator din tara noastra. Privind printre celelalte tari europene, mai aflam un nume romanesc, un alt component al nationalei, Razvan Cocis, acesta fiind desemnat cel mai bun jucator din Republica Moldova, acolo unde Seriff Tiraspol este echipa anului. Continuand “turul de orizont”, ii mai gasim pe Ronaldinho (cel mai bun in Spaia), Thierry Henry (Anglia), Ballack (Germania), Juninho Pernambucano (Franta) sau Buffon (Italia).

Din nou Ronaldinho

Asa cum s-a intamplat la mai toate anchetele de sfarsit de an, Ronaldinho (Barcelona) a castigat din nou, de aceasta data sectiunea “cel mai bun jucator care activeaza in Europa”. El a fost urmat de Frank Lampard (Chelsea), John Terry (Chelsea), Cech (Chelsea) si Steven Gerrard (Liverpool). Selectionata ideala a jucatorilor din Europa este urmatoarea: Cech (Chelsea) – Cafu (Milan), Nesta (Inter), John Terry (Chelsea), Maldini (Milan) – Lampard (Chelsea), Gerrard (Liverpool), Ronaldinho (Barcelona) – Henry (Arsenal), Sevcenko (Milan), Eto'o (Barcelona).

Carlos Tevez a cucerit America

Argentinianul Carlos Tevez a fost desemnat drept cel mai bun jucator care activeaza in America de Sud, el fiind urmat de uruguayanul Diego Lugano, brazilianul Cicinho (transferat de trei zile la Real Madrid) si un alt brazilian, Rogerio. Selectionata ideala a Americii de Sud este urmatoarea: Rogerio (Brazilia) – Cicinho (Brazilia), Lugano (Uruguay), Gamarra (Paraguay), Nery (Brazilia) – Gago (Argentina), Mascherano (Argentina), Bilos (Argentina) – Palacio (Argentina) – Tevez (Argentina), Aguero (Argentina). Ancheta cotidianului “El Pais” a ajuns la cea de-a 20-a editie in ceea ce priveste ierarhiile sud-americane si la a 15-a editie in ceea ce priveste Europa.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă