15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSteaua, KO cu FC Vaslui!

Steaua, KO cu FC Vaslui!

Nimeni nu se astepta ca ieri Steaua sa fie oprita din drumul spre titlul de campioana de toamna de catre FC Vaslui, o echipa care nu avea nici un succes in acest sezon si ocupa – detasat! – ultima pozitie a clasamentului! Minunea, insa, s-a intamplat aseara, caci FC Vaslui a reusit nu numai sa lase o impresie excelenta cu Steaua, in Ghencea, dar sa si tina campioana in sah rapindu-i, practic, posibilitatea de a ocupa primul loc la finalul turului si lasand-o la mana jocului Dinamo – Poli Timisoara, cel care a “inchis”, aseara, runda a 15-a! A fost 2-2 la finalul unui meci de infarct ce putea sa se incheie chiar si cu victoria ultimei clasate.
Incredibil, Steaua a repetat meciurile de cosmar avute in ultimul an pe teren propriu, cu Poli Iasi (sezonul trecut) si Gloria Bistrita (acum cateva etape), iar victoria s-a indepartat cu fiecare minut care a trecut…
Steaua a condus la pauza cu 1-0 si nimic nu parea a tulbura victoria si fiesta de final de sezon. Numai ca totul s-a prabusit in numai cateva minute ale reprizei secunde, mai ales dupa ce Paraschiv a facut un gest incalificabil lovindu-l cu o “miscare” de karate pe Ionut Badea de la oaspeti si fiind eliminat pe buna dreptate de arbitrul Lucian Dan. In numai cateva minute (intervalul 61-66), Ionut Badea si Valentin Badea au reusit doua goluri care au ingenuncheat apararea campioanei in urma unor gafe enorme comise de Hamutovski si Ogararu. Era 2-1 pentru formatia din Vaslui, debutanta in Divizia A si fara victorie timp de 14 runde pe prima scena a campionatului!
Campioana s-a dezlantuit la acest scor si, beneficiind si de egalarea raportului de forte de pe teren – a fost eliminat si vasluianul Frunza – a asaltat poarta oaspetilor. Bostina a marcat un gol uimitor si a egalat scorul pe tabela de marcaj si, la 2-2 si cu 16 minute inaintea finalului, totul parea posibil. Steaua a atacat in continuare, dar efortul facut pentru a egala a fost prea mare. A mai ratat Dica, apoi totul s-a stins si Steaua a pierdut doua puncte imense in lupta pentru titlu. Iar campioana de toamna urma sa se decida in ultimul meci al zilei, Dinamo – Poli Timisoara.

Sabau a abandonat varianta Dinamo

Un alt meci asteptat ieri a fost Gloria – Sportul, un joc intre doi dintre cei mai importanti antrenori ai tinerei generatii, Nelutu Sabau si Dan Petrescu. A invins Sabau cu 2-0, dar la final toate intrebarile au vizat viitorul celor doi tehnicieni. Sabau la Dinamo? Petrescu la Wisla Cracovia?
Directorul sportiv al gruparii Gloria Bistrita, Ioan Horoba, a declarat ca nu se pune problema ca antrenorul Ioan Ovidiu Sabau sa plece, cel putin nu in acest an. “Ne intalnim in primavara cu Nelutu Sabau. Nu se pune problema sa plece. Ioan Ovidiu Sabau are contract cu Gloria timp de doi ani. Nu este momentul si nu va pleca de la Gloria Bistrita cel putin anul acesta. Sigur ca, daca anul viitor, lucrurile vor merge bine pentru toata lumea si va avea oferte de la un club mai mare, noi il lasam sa plece asa cum suntem intelegatori si cu jucatorii care pot sa plece la Bistrita in niste conditii avantajoase pentru ei si pentru noi. Si domnul Sabau va putea sa plece, nu o sa-l ingropam aici, in Bistrita. A muncit aici, a reusit sa construiasca o echipa de muncitori, practic, ca nu a avut mari jucatori”, a spus Horoba, dupa meciul cu Sportul, castigat de Gloria cu scorul de 2-0, in etapa a XV-a a Diviziei A.
Presedintele clubului bistritean, Jean Padureanu, a declarat ca felul in care evolueaza echipa este datator de sperante. “La un moment dat eram intr-o situatie critica. Acum suntem multumiti de rezultate tinand cont si de lotul de jucatori pe care-l avem care a suferit foarte multe modificari in aceasta toamna. Felul in care a evoluat echipa ne da sperante ca va fi tot mai buna”, a spus Padureanu. Padureanu a facut referire si la zvonurile conform carora antrenorul Sabau ar putea prelua echipa Dinamo: “Referitor la zvonurile privind plecarea lui Sabau la Dinamo, a fost doar o incercare. Mai mult s-a informat Dinamo despre situatia lui, dar lucrurile s-au limpezit, trebuie sa-si incheie contractul. Eu zic ca el trebuie sa se gandeasca foarte bine”.
Ioan Ovidiu Sabau nu a dorit sa discute despre Dinamo. “Cand va veni momentul probabil ca voi vorbi, dar acum consider ca asa este potrivit ca eu sa nu discut despre asta”, a afirmat Sabau.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă