5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSprijin până în pânzele albe?

Sprijin până în pânzele albe?

După eşecul cu Ucraina (2-3), primul din istoria meciurilor directe, naţionala de fot­bal a României a mai bifat o premieră negativă, fiind învinsă tot pentru prima oară şi de Macedonia (0-1). După al treilea eşec consecutiv în trei meciuri disputate în 2010, situaţia a devenit stânjenitoare.

 

Chiar dacă naţio­nala condusă de Răzvan Lucescu bifează eşec după eşec, iar jocul său este lipsit de orizont, clarviziune şi perspectivă, conducerea Federaţiei pare a-l susţine până în pânzele albe pe selecţioner. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, continuă să meargă necondiţionat pe mâna lui Lucescu jr. „Trebuie să găsim alte soluţii pentru îmbunătăţirea jocului. Nu cred că a fost vorba despre o atmosferă de vacanţă, pentru că, la antrenamente, de la Răduţ până la Chivu, toţi jucătorii s-au concentrat sută la sută. Eu îl sprijin în continuare pe Lucescu, nu avem o problemă de antrenor. Important este ca atunci când va începe campania de calificare să ştim exact care este lotul. Vor mai veni şi alţi jucători care să completeze lotul, mă refer la Săpunaru sau Marica. Trebuie să fim optimişti, chiar dacă am înregistrat mai multe înfrângeri. Cred că la primul meci din preliminarii, cu Albania, altfel vor sta lucrurile”, a spus Lupescu.

Nici o certitudine

După acest nou eşec au continuat să curgă criticile la adresa naţionalei. Fostul internaţional Gică Popescu crede că România trebuia să câştige meciul cu Macedonia, apreciind că există şanse ca naţionala pregătită de Răzvan Lucescu să ajungă „în lumea a treia” dacă va continua să joace slab. „Nu suntem în lumea a treia a fotbalului (n.r. – aluzie la declaraţia de zilele trecute a selecţionerului), dar să nu cumva să ajungem acolo! Am făcut un meci slab, dar să ţinem cont că suntem la final de sezon, jucătorii sunt cu gândul la vacanţă, adversarul nu i-a mobilizat foarte mult. Dar nu sunt scuze pentru naţională, trebuie să respecte blazonul, să câştige şi să menţină un anumit nivel. Acest amical trebuia câştigat. Ne-am creat foarte puţine ocazii şi nu au avut agresivitate. Jucătorii au intrat foarte relaxaţi”, a spus Popescu.

Şi fostul selecţioner Anghel Iordănescu a criticat jucătorii naţionalei spunând că nu au nici o scuză pentru prestaţiile din meciurile amicale cu Ucraina şi Macedonia. „Aş fi preferat să nu comentez, pentru că am un respect pentru tricoul naţionalei. Este greu să comentezi vreun lucru pozitiv despre echipa naţionala. La nivelul echipei naţionale ai nevoie de rezultate şi în amicale, şi în oficiale. Rezultatele din amicale îţi fortifică moralul, îţi dau moral. Consider că Răzvan Lucescu a făcut o mare greşeală când a zis că suntem în lumea a treia. Este eronat, avem încă jucători de valoare, avem resurse, putem produce în continuare. Jucătorii echipei naţionale n-au nici o scuză”, a declarat Anghel Iordănescu. Selecţionata pregătită de Răzvan Lucescu va disputa o altă partidă amicală, sâmbătă, în compania Hondurasului, echipă calificată la CM. Meciul va începe la ora 20.30 şi va fi transmis de Digisport. 

România a fost învinsă cu scorul de 0-1 de selecţionata Macedoniei, într-o partidă disputată în localitatea austriacă Villach, golul fiind marcat de Sikov, în minutul 28. Lucescu jr. i-a folosit pe Pantilimon-Dănănae, Tamaş (D. Goian ’46), Chivu, Raţ-Tănase (Ghioane ’52), Rădoi, Cociş, Deac (And. Cristea ’68)-Mazilu (N. Dică ’46), D. Niculae (Bilaşco ’62).

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă