8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSportul Studentesc poate deveni liderul Diviziei A!

Sportul Studentesc poate deveni liderul Diviziei A!

De 59 de ani se intalnesc Steaua si Rapid in campionatul Diviziei A, cele doua urmand a disputa maine cea de-a 96-a lor infruntare, una cu totul speciala pentru ca poate “inchide” campionatul (in cazul in care Steaua invinge) sau poate relansa disputa, cu Rapid aparand in postura de mare favorita in cazul in care triumfa giulestenii. Exista si varianta egalului, iar de ea s-ar bucura… Dinamo, care si-ar vedea cele doua contracandidate la titlu pierzand pasi importanti in lupta pentru primul loc.

Marea revansa
Despre Steaua sunt foarte putine de spus, echipa campioana aflandu-se sub tirul presei si al suporterilor dupa eliminarea dureroasa din drumul spre finala Cupei UEFA. Steaua era asteptata sa revina aseara din Anglia Ð Olaroiu a cerut ca echipa sa innopteze la Middlesbrough pentru ca jucatorii sa nu fie obositi calatorind noaptea, imediat dupa joc, asa cum obisnuiesc sa faca alte formatii Ð si a intrat direct in cantonament. Revin Nicolita si Paraschiv, suspendati la meciul de joi seara, dar sunt de asteptat mai multe inlocuiri pe care tehnicianul ar putea sa le faca in formula de baza. Oare va mai juca Olaroiu cu Carlos in poarta dupa gafele din Anglia? Il va mai titulariza pe Iacob? Va folosi fotbalisti de “linia a doua” din cauza oboselii unor titulari? E de urmarit.
Rapid spera sa fi venit si clipa marii sale revanse. Giulestenii nu s-au impacat cu faptul ca au fost eliminati fara sa fie invinsi de Steaua din sferturile Cupei UEFA. Rana e inca deschisa, iar Razvan Lucescu nu uita niciodata sa spuna cat de mult regreta ratarea calificarii. Tehnicianul se bucura de revenirea armeanului Karamian si, mai ales, a portarului Dani Coman, refacuti dupa accidentari care i-au tinut mult timp pe tusa, dar si de faptul ca il poate folosi pe Pancu, cel care i-a lipsit in competitia europeana neavand drept de joc.

Dinamo, tot fara suporteri…
Daca ar fi sa ne luam dupa site-ul suporterilor cainilor rosii, “DinamoMania”, atunci formatia antrenata de Florin Marin nu va beneficia nici astazi de suportul fanilor, care vor boicota jocul. S-ar putea ca in tribune (asa cum s-a intamplat la meciul cu Gloria Bistrita) sa se afle numai 1.000 de spectatori, multi dintre ei veniti pe stadion, cu siguranta, mai ales pentru a vedea la lucru echipa “nebuna” a lui Gigi Multescu, Sportul Studentesc! Este primul mare examen al studentilor, care au facut pana acum un retur exceptional, iar o “nota de trecere” ar putea insemna chiar depasirea lui Dinamo in clasament si urcarea pe podium! Ca sa nu mai spunem faptul ca, cel putin pentru 24 de ore, Sportul ar putea deveni liderul Diviziei A!

“Finala” si in subsol la Galati
Daca Steaua si Rapid joaca, intr-un fel, “finala” pentru primele locuri, un meci similar gasim si in subsol, acolo unde Otelul Galati primeste acasa vizita lui FC Vaslui. Doua formatii in mare “foame” de puncte, care au nevoie de victorie – un egal ar fi dezamagitor pentru ambele -, iar daca ea va fi a celor de la Dunare ar putea insemna salvarea de la retrogradare.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă