13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSpania si Cehia, pas urias spre turneul final din Germania 2006

Spania si Cehia, pas urias spre turneul final din Germania 2006

Ultimele trei bilete pentru echipele din Europa par a fi arvunite. Spania, Cehia si chiar Elvetia au luat o importanta optiune pentru calificare. Jucatorii din Bahrein au obtinut un rezultat bun in Caraibe, iar returul din Australia se anunta a se juca pe viata si pe moarte.


Norvegia – Cehia, 0-1 (0-1)
Smicer '31
Se poate si la case mai mari. Terenul (caci despre gazon nu prea poate fi vorba) de pe Ulleval a semanat mult cu cel de pe National din meciul nostru cu Danemarca. Paradoxal, de aceasta data parloaga a avantajat mai mult echipa mai tehnica, Cehia controland cu autoritate jocul. A rezultat o victorie logica si o calificare 99% obtinuta.


Spania – Slovacia, 5-1 (2-0)
Luis Garcia '10, '18, '74, Torre '65 pen., Morientes '79 – Nemeth '49
Selectionerul ibericilor, Luis Aragones, a avut marea inspiratie de a-l titulariza in locul lui Joaquin pe Luis Garcia, acesta din urma reusind meciul vietii la nationala. Meciul s-a rupt in minutul 65, atunci cand Had a comis un hent in propriul careu. Slovacul a fost eliminat, Torre a transformat penaltiul si a deschis Spaniei drumul spre turneul final.


Elvetia – Turcia, 2-0 (1-0)
Senderas '41, Behrami '85
Echipa din Tara Cantoanelor a confirmat buna evolutie din faza grupelor si a castigat cu un scor datator de sperante. Returul se anunta dificil pentru echipa Turciei, care se confrunta cu numeroase absente: Hasan Sas, Basturk etc. Mai mult, in meciurile jucate acasa in aceasta campanie de calificare turcii nu au invins la doua sau mai multe goluri decat selectionata Kazahstanului.


Uruguay – Australia, 1-0 (1-0)
Rodriguez '35
Pe Centenario, echipa celesta a atacat in valuri, dar australienii au jucat inteligent, s-au aparat destul de bine si au fortat doar la fazele fixe. Selectionerul Guus Hiddink s-a declarat mandru de jucatorii sai, dar a amanat felicitarile pana dupa returul pe care-l vor juca acasa la Sydney.


Trinidad-Tobago – Bahrein, 1-1 (0-0)
Birchall '77 – Husein Salman '72
Cei 20.000 de spectatori prezenti pe stadionul din Port of Spain sperau mai mult de la elevii lui Leo Beenhakker. Ei s-au extaziat doar la golul lui Birchall, un jucator nascut si care a jucat mult in Anglia. Se anunta, asadar, un retur de foc la Manama, acolo unde jucatorii lui Peruzovici spera sa obtina o calificare istorica.

Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă