23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSorţi cu noroc pentru CM 2014

Sorţi cu noroc pentru CM 2014

România va întâlni Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra în Grupa D contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2014, care va fi găzduit de Brazilia.

Urna a 4-a valorică în care a căzut selecţionata României după rezultatele extrem de slabe din ultimii ani nu pare să reprezinte, până la urmă, un obstacol de netrecut pentru tandemul Victor Piţurcă – Adrian Mutu. La tragerea la sorţi de sâmbătă seară, „naţionala” României a evitat echipe incomode prin tradiţie, precum Serbia sau Suedia, dar şi giganţi ca Italia, Germania, Spania sau Franţa.

În schimb, sorţii au adus din nou în faţa „tricolorilor” Olanda, de această dată din postura de vicecampioană mondială. Un potenţial avantaj ar fi faptul că batavii au devenit foarte cunoscuţi românilor în ultimii 10 ani. România a întâlnit Olanda în preliminariile pentru CM 2006 şi CE 2008, dar şi la turneul final din Austria şi Elveţia. Este drept, rezultatele nu au fost unele foarte bune: de trei ori 0-2, un 0-0 şi o singură victorie, 1-0.

Turcia şi Ungaria sunt, de asemenea, adversari cunoscuţi. „Ienicerii” au învins România într-un amical jucat anul trecut, dar formaţia antrenată de reputatul Guus Hiddink nu a arătat ca o forţă continentală. Se bazează însă pe vedete precum Arda Turan, Hamit Altintop, Emre sau Tuncay. Nici meciurile cu ungurii ne-au lipsit în ultimii ani. România a învins Ungaria de patru ori din 1998 încoace, ultima oară într-un amical organizat, în 2009, la Budapesta.

În fine, Estonia şi Andorra sunt adversari mult mai comozi decât ar fi fost Macedonia, Ţara Galilor, Armenia sau Cipru, alte formaţii repartizate în urnele a 5-a şi a 6-a. 

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă