13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSituație disperată la BC Timișoara: Câștigătoarea Cupei României, lăsată fără finanțare

Situație disperată la BC Timișoara: Câștigătoarea Cupei României, lăsată fără finanțare

Baschetul românesc a primit o nouă lovitură. După ce campioana ultimelor ediții, CSU Ploiești, a rămas fără finanțare, de această dată deținătoarea Cupei României, BC Timișoara a fost tăiată de la bugetul local, în urma unui control al Curții de Conturi.

Câştigătoarea din 2015 a Cupei României la baschet masculin, BC Timişoara, nu va mai putea fi finanțată de Consiliului local şi a Consiliului Judeţean, după ce Curtea de Conturi a declarat ilegale aceste finanțări. La o zi după ce primarul Timișoarei Nicolae Robu anunța desființarea echipei, conducerea clubului a spus că deocamdată nu BC Timișoara există și în plus se caută o soluție de finanțare în mediul privat.

“Consiliul director al clubului BC Timișoara, întrunit astăzi, 23 septembrie 2015, în contextul situației dificile create prin blocarea finanțării de către Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș (asociați ai Asociației Baschet Club Timișoara), a analizat posibilitățile de continuare a activității în perioada imediat următoare precum și alternativele pe care clubul le pe termen mediu și lung. În urma deciziilor inițiale emise de Curtea de Conturi Timișoara, atât CL, cât și CJ se află în imposibilitatea de a onora sprijinul financiar alocat prin hotărâri de consiliu și bugete aflate în vigoare. Aceste decizii au fost contestate de autoritățile publice locale urmând ca opinia finală a Curții de Conturi a României să fie transmisă în cel mai scurt timp”, anunță formația timişoreneanăm potrivit Mediafax.

Conducerea echipei face şi un apel la mediul de afaceri timișorean “să sprijine financiar clubul pe o perioadă limitată astfel încât tradiția baschetbalistică timișoreană să nu fie întreruptă”.

“În acest sens, Consiliul Director va transmite în cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) o scrisoare oficială companiilor din Timișoara pentru sprijinirea acestui demers. Consiliul Director al clubului BC Timișoara a decis să încerce continuarea activității prin prezentarea echipei la jocurile imediat următoare în speranța că apelul adresat mediului de afaceri timișorean va avea un ecou pozitiv și că opinia finală a Curții de Conturi a României se va dovedi favorabilă autorităților publice locale”, se mai arată în documentul citat.

Consiliul Local Timișoara alocase, în acest an, pentru Asociația Baschet Club Timișoara 3 milioane de lei.

BC Timișoara a câştigat Cupa României în 2015, iar în primul meci oficial din noul sezon a pierdut, luni seară, în prima manşă a turului I al Cupei României, în deplasare, cu Energia Târgu Jiu, scor 59-65, returul fiind programat joi, la Timişoara. În sezonul 2015-2016, BC Timişoara s-a înscris şi în cupele europene.

În urmă cu trei săptămâni, Consiliul Local Timișoara a aprobat continuarea finanțării către echipa de baschet, iar proiectul a fost avizat juridic. Între timp, juriștii primăriei au revenit asupra avizului, spunând că nu pot fi de acord cu contractul-cadru pentru finanțarea echipelor din oraş, astfel că nici echipa de baschet nu mai poate fi sprijinită financiar din fonduri publice.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin (PSD), declara, în 17 august, că, în primăvară, Curtea de Conturi Timiș a făcut un control la CJ și la Consiliul local Timișoara, iar în urma acestuia a trimis adrese celor două instituţii, prin care le înștiința că asocierile cu cluburile sportive din județ, între care şi Asociaţia Baschet Club Timişoara, au fost făcute ilegal. Bojin declara la acea vreme că va contesta acest raport, cu atât mai mult cu cât asocierile s-au făcut cu girul Judecătoriei Timișoara.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă