15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSir Alex Ferguson - 1.000 de partide la Manchester

Sir Alex Ferguson – 1.000 de partide la Manchester

Sir Alex Ferguson (70 de ani) este pe cale să depăşească încă un record pe banca echipei Manchester United. La meciul cu Southampton, cel mai longeviv antrenor din istoria fotbalului va acumula 1.000 de partide pe banca „diavolilor”.

Anul 1986 a fost unul cu totul şi cu totul special pentru istoria fotbalului. A fost anul în care o echipă din Est a reuşit să pună mâna pe Cupa Campionilor în ciuda fotbalului avansat din Vest. Numele ei este Steaua Bucureşti. În timp ce capitala României îşi sărbătorea dominarea europeană, la Manchester se pregătea o dinastie.

Selecţionerul de atunci al Scoţiei, Alex Ferguson, părăsea banca tehnică a naţionalei şi pe cea a scoţienilor de la Aber­deen pentru un proiect ce avea să schimbe faţa fotbalului mondial. Scoţianul, pe atunci în vârstă de 44 de ani, a preluat Manchester United.

Sunt aproape 26 de ani de când Alex Ferguson a fost de neclintit de pe banca „diavolilor”. În această perioadă a primit titlul de „Sir”, United a câştigat 12 titluri, două trofee Champions League, o Cupă UEFA şi o Supercupă a Europei, potrivit Dolcesport.ro. Cel mai titrat antrenor din istoria Premier League va mai doborî un record. Va juca meciul cu numărul 1.000 pe banca echipei din Manchester în partida cu nou-promovata Southampton, astăzi, de la ora 18.00, în etapa a 3-a din Premier League.

România s-a obişnuit să-l vadă pe Sir Alex Ferguson. În 2004, Manchester United a jucat cu Dinamo în preliminariile Champions League, anul trecut s-a duelat cu Oţelul în grupe, iar în această ediţie „diavolii roşii” vor merge pe terenul echipei CFR Cluj. 

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă