VIDEO Simona Halep - Caroline Garcia 4-6, 6-7 (3-7). Miza - pe locul 1 WTA. Prima reacție a Simonei Halep

La această oră, la Beijing are loc finala turneului WTA Premier Mandatory. Încă din semifinală, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko, Simona Halep a devenit de facto numărul 1 mondial.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2017 - 14:11

După o oră şi 52 de minute, Caroline Garcia o învinge pe Simona Halep în finala turneului WTA Premier Mandator de la Beijing. Simona Halep a încercat, dar nu a mai reuşit să ajungă la nivelul de concentrare din semifinala cu Jelena Ostapenko şi a pierdut în setul al doilea, la tie-break, la 7-3. Pe de altă parte, Caroline Garcia a dat totul, pentru că dacă învingea mai spera să ajungă la Masters, la Singapore. Şi mai speră.

Simona Halep a declarat, duminică, după ce a pierdut finala turneului de la Beijing, că şi-a dorit foarte mult să câştige meciul cu franceza Caroline Garcia, însă a subliniat că acum vrea să se bucure că de luni va fi noul lider WTA.

UPDATE 13.20 Simona Halep nu a reuşit nici un break contra Carolinei Garcia în tot meciul. Este 6-5 pentru franţuzoaică.

UPDATE 13.12: Este 5-4 pentru Caroline Garcia şi Simona Halep joacă din nou la un metru în spatele liniei de fund a terenului.

UPDATE 13.04 Au fost nouă mingi de break pentru Simona Halep, Este 4-3. pentru Caroline Garcia.

UPDATE 12.46: Simona ar putea solicita un time-out medical la următoarea pauză.

UPDATE 12.44: Status-quo-ul din primul set se păstrează. Garcia conduce, fiecare jucătoare îşi face game-ul. Simona Halep pare că se apropie de "viteza de croazieră".

UPDATE 12.37: În debutul setului doi, fiecare jucătoare îşi face serviciul. Este 3-2 pentru Caroline Garcia.

UPDATE 12.24: Simona a părut în acest set mai puţin concentrată decât în meciul cu Ostapenko, chiar dacă a jucat în aceeaşi manieră. 6-4 pentru Caroline Garcia şi 1-0 la seturi.

UPDATE 12.19. Garcia are o perioadă mai puţin fastă. Tatăl şi antrenorul ei i-a spus să facă ceea ce făcea deja. Rezultatul e că acum se gândeşte prea mult, devine ezitantă şi greşeşte. Simona Halep repetă serviciul doi foarte puternic şi riscant şi reuşeşte să câştige game-ul. Garcia redevine foarte sigură pe serviciu, apoi intră în subtitităţi cu Halep şi câştigă greu. 5-4 pentru franţuzoaică.

UPDATE 12.08 Simona Halep face un lucru nou: serveşte cu serviciul doi mai puternic şi riscant decât de obicei. Riscă şi reuşeşte, impunându-se pe propriul serviciu. Pe serviciul francezei, încearcă să o dezechilibreze de la retur.  Apoi mai încearcă şi să-i dea mingea puternic, acolo unde nu este. Nu este însă îndeajuns. 4-3 pentru Garcia, care cere on court couching.

UPDATE 11.57: Fiecare jucătoare şi-a câştigat game-ul şi este 3-2 pentru Garcia. Cele două jucătoare lovesc foarte tare mingea. Halep pare dispusă să stea mai mult în schimburi şi să aştepte greşeala adversarei, dar lui Caroline deocamdată îi intră decisivele în serie.

UPDATE 11.48: Caroline Garcia revine cu break şi apoi îşi câştigă, extrem de agresivă, propriul serviciu şi conduce cu 2-1. Se remarcă serviciul simplificat de tip Sorana Cârstea, extrem de puternic, care o deranjează pe Simona Halep şi o face să greşească.

UPDATE 11.43: Simona Halep obţine primul break în faţa franţuzoaicei, începând în forţă.

Încă din semifinală, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko, Simona Halep a devenit de facto numărul 1 mondial. Aceasta chiar dacă în scripte modificarea în clasamentul WTA se va face săptămâna viitoare.

În faţa franţuzoaicei Caroline Garcia (locul 15 mondial), Halep poate să se distanţeze în clasament, obţinând noi puncte importante care să-i consolideze prima poziţie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...