11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRosenborg, ultimul cap de serie, pentru Steaua!

Rosenborg, ultimul cap de serie, pentru Steaua!

Steaua ar putea spune ca a avut ieri noroc cu carul la tragerea la sorti a meciurilor din turul III preliminar, ultimul, al Ligii Campionilor. Desi nu era cap de serie si putea juca in acest ultim tur cu Inter Milano, Manchester United, Liverpool, Anderlecht, Sporting Lisabona, Werder Bremen sau Ajax Amsterdam, stelistii Ð atentie insa: numai daca vor reusi sa elimine Shelbourne, cu care au remizat in deplasare, 0-0, si in fata careia au totusi prima sansa! Ð ar urma sa joace cu campioana Norvegiei, Rosenborg, ultima formatie aflata ieri pe lista capilor de serie!

13 titluri, dar acum in criza

Rosenborg este o formatie de legenda a Norvegiei, care a castigat ultimele 13 titluri nationale! Acum insa, dupa atatia ani de glorie, situatia echipei este una dramatica pentru ca sezonul in Norvegia (desfasurat pe sistemul primavara/toamna) este trecut deja de jumatate, iar Rosenborg se afla abia pe locul 8, la 12 puncte de lidera! Doar o minune ar mai putea readuce Rosenborg in frunte, specialistii apreciind ca a venit timpul schimbului de lider. Campioana (inca) are o linie de clasament negativa: 14 jocuri, 5 victorii, 3 egaluri si 6 infrangeri, golaveraj 25-20.

Doua din trei in grupele Ligii

Daca e sa analizam doar ultimele trei sezoane ale lui Rosenborg in Europa, avem imaginea unei echipe extrem de puternice. Norvegienii sunt obisnuiti cu grupele Ligii, acolo unde au ajuns de doua ori in ultimele trei sezoane, in 2004/2005 si 2002/2003. Performantele s-au oprit insa aici, caci de fiecare data formatia nordica a ocupat ultimul loc in grupa, fara nici o victorie, cu 6 egaluri si 6 infrangeri in cele 12 meciuri disputate.

Nu mai au valorile din trecut

Rosenborg a impresionat in sezoanele trecute prin forta lotului sau, dar acum acesta pare mai “subtire” ca oricand. Nume ca Christer Basma, Roar Strand, ¯rjan Berg, Frode Johnsen sau Harald Martin Brattbakk reprezinta actualele vedete, cunoscute mai ales pe plan local, dar ele sunt departe de fotbalistii din trecut.
Acum e momentul ca o echipa campioana a Romaniei sa ajunga, dupa 9 ani, in grupele Ligii Campionilor. Steaua Ð speram, o spunem inca o data, sa treaca de Shelbourne! Ð are sansa de a reinnoda firul calificarilor rupt in 1996. Daca nu acum, atunci cand?

Meciurile din turul III preliminar

FC Basel 1893-Werder Bremen;
Artmedia Bratislava/Celtic Glasgow-Partizan/Sheriff Tiraspol;
Sahtior Donetk-Internazionale Milano;
Shelbourne/Steaua-Rosenborg BK;
Manchester United-Debrecen/Hajduk Split;
Malmo FF/Maccabi Haifa-Dynamo Kiev/FC Thun;
Everton-Villarreal CF;
Kaunas/Liverpool-KF Tirana/TSKA Sofia;
Sporting LisabonaÐUdinese;
Valerenga Oslo/Haka-FC Bruges;
Dudelange/Rapid Viena-Rabotnicki/Lokomotiv Moscova;
Anderlecht/PFC Neftchi-Slavia Praga;
Anorthosis Famagusta/Trabzonspor-Rangers;
Dinamo Tbilisi/Br¿ndby-Ajax Amsterdam;
Betis Sevilla-AS Monaco;
Wisla Cracovia-Panathinaikos Atena.
Meciurile au loc pe 9/10 si 23/24 august.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă