6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRonny Levy, după victoria Stelei cu Târgu Mureş: "Vreau să jucăm acasă...

Ronny Levy, după victoria Stelei cu Târgu Mureş: “Vreau să jucăm acasă pe Naţional Arena”

Antrenorul Stelei, israelianul Ronny Levy, s-a arătat mulţumit de victoria împotriva celor de la FCM Târgu Mureş, dar a cerut ca echipa să poată juca pe un stadion propriu: “Vreau să avem un stadion al nostru cît mai repede!”.

Ronny Levy a adăugat: “E important pentru orice echipă să aibă un stadion al ei. Noi n-am avut asta şi am simţit că e greu. Nu critic echipa, băieţii s-au descurcat bine. Dar va fi şi mai bine cînd vom avea o arenă a noastră. National Arena e foarte frumos şi mare, ar fi OK să ne stabilim acolo”.

De cealaltă parte, înfrîngerea cu Steaua l-a făcut şi pe Ioan Ovidiu Sabău să pună piciorul în prag. “Din păcate, am fost dominaţi şi la capitolul pregătire fizică, dar şi la atitudine. În acest moment nu putem face faţă echipelor puternice. Am doar patru-cinci jucători cu ritm bun. Ca să joci cu Steaua îţi trebuie opt-nouă fotbalişti, nu patru! E clar că avem probleme, lucrurile nu merg aşa cum mă aşteptam eu”.

…………….

Steaua – Târgu Mureş 2-0. Victorie din faze fixe!

Steaua urcă pe locul al treilea în campionat după o victorie cu 2-0 obţinută pe arena ”proprie” din Ploieşti (stadionul Astrei) în faţa echipei antrenate de Ioan Ovidiu Sabău, FCM Târgu Mureş. Meciul a fost decis de două centrări perfecte ale argentinianului Brandan, una transformată în ultimul minut al primei reprize de Geraldo Alves, cealaltă fructificată de sârbul Martinovic cu trei minute înainte de finalul jocului.

Astfel, fundaşii Stelei au înlocuit ineficacitatea unei linii de atac pe care Levy a rulat-o în zadar. Rusescu, nervos şi cu un cartonaş galben luat devreme, a fost înlocuit în prima jumătate de oră cu Nikolic, care avea să rateze trei ocazii bune de a înscrie primul său gol la Steaua. Mihai Costea a fost foarte discret pe partea stângă a atacului, iar Tatu a părut obosit, dar a izbutit să obţină un penalty, ratat de Brandan în minutul 69.

De partea lor, ardelenii au arătat multă determinare…şi cam atât. Celsinho (17) şi Buş (59) au semnat cele mai importante ocazii pentru trupa lui Sabău, care mai are nevoie de timp până să prindă omogenitate. Deocamdată, cei din Târgu Mureş punctează la cartonaşe. Au încasat patru ”galbene” şi un ”roşu” (Szilagy, în minutul 88) duminică seara.

Aşadar, Steaua a adunat fără un efort deosebit a treia victorie din campionat şi a reuşit să întregească un podium bucureştean – o raritate în ultimele sezoane! – condus de Dinamo (15 puncte) şi Rapid (12 puncte). 

…………………

MINUTUL 90+3 – Meciul se încheie. Steaua obţine a treia victorie din 5 meciuri şi trece pe locul al treilea în campionat, cu 10 puncte.  

MINUTUL 88 – ROŞU PENTRU TÂRGU MUREŞ! Este eliminat Szilagy.

MINUTUL 87 – GOOL STEAUA! Martinovic înscrie cu capul, din 6 metri, după un corner executat la colţul lung de Brandan.

MINUTUL 83 – GALBEN PENTRU TÂRGU MUREŞ! Iencsi este avertizat!

MINUTUL 80 – Steaua menţine presiunea şi primeşte o lovitură liberă de la marginea careului ardelenilor. Nicoliţă trimite mult peste după ce mingea îi revine în urma unei respingeri.

MINUTUL 79 – ALTĂ OCAZIE STEAUA! Nikolic este bloc în 6 metri. Corner!

MINUTUL 78 – OCAZIE STEAUA! Nikolic preia bine o pasă înaltă în careu a lui Bourceanu, dar şutează peste poartă.

MINUTUL 75 – SCHIMBARE LA TÂRGU MUREŞ! Iese Pădureţu, intră Claudiu Bumba, un atacant în vârstă de 17 ani!

MINUTUL 72 – GALBEN TÂRGU MUREŞ! Issa Ba este cel avertizat!

MINUTUL 69 – STEAUA RATEAZĂ UN PENALTY! Brandan bate slab de la 11 metri după ce Tatu obţine uşor penalty în urma unei intervenţii neglijente din partea lui Iencsi.

MINUTUL 67 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Mihai Costea, intră Novak Martinovic. Nicoliţă este trecut mijlocaş dreapta. Steaua şi-a epuizat schimbările.

MINUTUL 67 – SCHIMBARE LA TÂRGU MUREŞ! Iese Celsinho, intră Florin Dan.

MINUTUL 61 – Latovlevici se ceartă cu Ilyeş după un fault al fostului rapidist. Este necesară intervenţia arbitrului!

MINUTUL 59 – OCAZIE TÂRGU MUREŞ! Buş îl forţează pe Tătăruşanu să respingă în corner un şut puternic.

MINUTUL 58 – O combinaţie a lui Brandan şi Tatu îl pune brazilian în poziţie bună în centrul careului, dar Iencsi intervine salvator.

MINUTUL 55 – SCHIMBARE LA STEAUA! Intră Latovlevici, iese Bicfalvi. Brandan urcă la mijlocul terenului, alături de Bourceanu.

MINUTUL 50 – GALBEN STEAUA! Geraldo este avertizat! Buş obţine o lovitură liberă periculoasă pentru ardeleni. Celsinho trimite mult peste!

MINUTUL 46 – A început repriza secundă!

MINUTUL 45+1 – Se încheie prima repriză. Steaua încheie în avantaj o primă parte cu multe durităţi şi puţin fotbal de calitate.

MINUTUL 45 – GOOOL STEAUA! Fundaşul Geraldo Alves înscrie cu capul în urma unui corner.

MINUTUL 43 – GALBEN STEAUA! Bourceanu este avertizat pentru un falut dur la mijlocul terenului! Ardelenii protesează, jucătorii ambelor formaţii se strâng în jurul arbitrului, iar tribunele încep să huiduie. Reluările arată că Bourceanu a lovit şi mingea, şi piciorul lui Buş.

MINUTUL 41 – Mihai Costea l-a călcat pe Vagner pe picior după ce a ratat o preluare. Aflat foarte aproape de fază, arbitrul nu a luat nicio măsură.

MINUTUL 39 – GALBEN STEAUA! Nicoliţă este avertizat! a părut foarte nervos pe tot parcursul primei reprize.

MINUTUL 38 – Jocul îşi păstează ritmul alert, dar fotbaliştii sunt imprecişi în execuţii de ambele părţi.

MINUTUL 35 – GALBEN TÂRGU MUREŞ! Vagner este avertizat!

MINUTUL 31 – Jocul devine mai alert. Tănase îl încearcă pe Balauru cu un şut de la 30 de metri. Portarul ardelenilor reţine cu siguranţă.

MINUTUL 29 – OCAZIE STEAUA! Nikolic a fost foarte aproape să infirme impresia slabă lasată de Steaua până în acest moment, ratând de puţin deschiderea scorului cu un şut de la 7 metri, lateral dreapta.

MINUTUL 28 – Pressingul celor de la Târgu Mureş îi incomodează considerabil pe stelişti. Trupa lui Ronny Levy, chiar dacă operând cu trei atacanţi, este deocamdată ineficientă în atac.

MINUTUL 24 – GALBEN STEAUA! Bicfalvi este cel avertizat!

MINUTUL 23 – SCHIMBARE LA STEAUA! Rusescu este înlocuit de Nikolic. Schimbare surprinzătoare a lui Ronny Levy, întrucât fostul jucător al Urziceniului nu dădea semne că ar fi accidentat.

MINUTUL 21 – Bicfalvi a înaintat 20 de metri cu mingea la picior până aproape de careul ardelenilor, dar şutul care a urmat a fost unul slab.

MINUTUL 17 – OCAZIE TÂRGU MUREŞ! Celsinho şutează din prima de la marginea careului Stelei, mingea trece puţin pe lângă poartă.

MINUTUL 16 – Rusescu îl faultează pe Ilyeş la mijlocul terenului, dar arbitrul nu îi arată stelistului al doilea cartonaş galben. Ilyeş are nevoie de intervenţia echipei medicale.

MINUTUL 15 – Mihai Costea şutează din colţul careului mare al ardelenilor. Mingea se duce pe lângă poarta lui Balauru.

MINUTUL 13 – GALBEN TÂRGU MUREŞ! Celsinho este avertizat!

MINUTUL 11 – GALBEN STEAUA! Raul Rusescu este cel avertizat!

MINUTUL 10 – Bănel Nicoliţă se contrează verbal cu Issa Ba după o ciocnire între cei două. Arbitrul intervine şi îi calmează.

MINUTUL 8 – Nicio ocazie de poartă până în acest moment.

MINUTUL 4 – Meciul a început într-un ritm lent, cu ambele echipe parcă studiindu-se.

UPDATE 21:35 Se cunosc echipele de start. Steaua începe cu Tatu şi Mihai Costea în atac şi Nicoliţă în defensivă!

Steaua: 12. Tătăruşanu – 16. Nicoliţă, 22. Galamaz, 23. Geraldo, 5. Brandan – 24. Rusescu, 55. Bourceanu, 26. Bicfalvi, 10. Cr. Tănase – 77. Tatu, 9. M. Costea
Antrenor: Ronny Levy
Rezerve: 1. Stanca, 4. Iliev, 6. Gardoş, 14. Latovlevici, 18. N. Martinovici, 99. Nikolici, Năstăsie

FCM Tg. Mureş: 12. Balauru – 25. Vagner, 17. Iencsi, 42. Ghionea, 24. Szilagyi – 10. Ilyes, 90. Issa Ba, 7. Pădureţu – 21. Astafei, 8. Celsinho, 28. Sg. Buş
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
Rezerve: 1. Albuţ, 4. Gugu, 23. D. Matei, 19. Fl.Dan, 27. Goge, 94. Bumba, 16. E.Nicu 

…………………..

După patru etape în care a strâns 7 puncte din două victorii, un egal şi o înfrângere, Steaua va juca „acasă” cu FCM Târgu Mureş, duminică, 28 august, de la ora 22.

În ediţia trecută de campionat, steliştii au câştigat ambele partide cu ardelenii cu acelaşi scor, 1-0.

Însă, în vederea acestui sezon, cei de la Târgu Mureş au izbutit chiar să o depăşească pe Steaua la numărul transferuri, aducând nu mai puţin de 13 jucători noi. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău – cu un trecut dinamovist şi rapidisit – va avea o ambiţie aparte să învingă Steaua şi se va baza pentru asta pe foşti jucători ai unor echipe cu pretenţii: Ghionea – Steaua, Iencsi şi Ilyeş – Rapid, Florin Dan şi Buş – CFR Cluj.

Steaua „super-inteligentă”

Steaua va aborda cel mai probabil partida de la Târgu Mureş în noul sistem 4-3-3, folosit de antrenorul Ronny Levy şi în meciul din Europa League de la Sofia. Prepeliţă – Bourceanu – Brandan reprezintă linia de trei de la mijloc, capabilă să îndeplinească atît sarcinile defensive, cît şi cele ofensive.

“Îl voi lăuda pe Levy doar atunci cînd va juca 4-3-3. Doar antrenorii super-inteligenţi joacă aşa”, stabilise deja patronul Stelei, Gigi Becali.

De partea cealaltă, Târgu Mureş vine după un start ezitant de sezon, cu o victorie, un egal şi două înfrângeri.

Echipe probabile:

Steaua: Tătăruşanu – Nicoliţă, Galamaz, Iliev, Latovlevici – Rusescu, Bourceanu, Brandan, Cr. Tănase – Tatu, M. Costea
Antrenor: Ronny Levy

FCM Tg. Mureş: Balauru – E. Nicu, Iencsi, Ghionea, Szilagyi – Ilyes, Issa Ba – Astafei, Fl. Dan, Celsinho – Sg. Buş
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

 

Partida dintre Steaua şi FCM Tg. Mureş va fi transmis de la ora 22.0, pe DigiSport 1 şi liveTEXT pe romanialibera.ro.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă