9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânii, doar demonstrativ

Românii, doar demonstrativ

Tenismenii români nu au reuşit nici în acest an să pună mâna pe trofeul de la Open Romania. Ca şi în anii precedenţi, am impresionat doar la meciurile demonstrative.

Argentinianul Juan Ignacio Chela este marele învingător al turneului de tenis de la Bucureşti, el reuşind să se impună atât în turneul de simplu, cât şi în cel de dublu, alături de polonezul Kubot.
Ieri, Chela l-a învins după un meci doar în parte disputat pe surprinzătorul spaniol Pablo Andujar, care a ajuns până în finală, deşi a pornit din calificări, argentinianul impunându-se cu 7-5, 6-1, în mai puţin de o oră şi jumătate de joc.
Cu o zi înainte, perechea Juan Ignacio Chela/Lukasz Kubot a câştigat finala probei de dublu, impunându-se în faţa cuplului Marcel Granollers/Santiago Ventura (Spania), cu scorul de 6-2, 5-7, 13-11. Perechea Chela/Kubot a obţinut un cec în valoare de 20.220 de euro şi 250 de puncte ATP în clasamentul de dublu, iar Granollers şi Ventura au primit 10.620 de euro şi 150 de puncte.
Ca să ajungă în finala de simplu, Chela, cap de serie numărul 4, l-a eliminat în semifinale pe deţinătorul trofeului şi principalul favorit, spaniolul Albert Montanes, 6-1, 6-3. „Sunt foarte mulţumit, întotdeauna este frumos să joci o finală, iar acest turneu este unul important şi eu nu pot fi decât fericit. Vreau să cresc tot mai mult, dar în acest an voi juca a doua finală, lucru care nu este deloc uşor. Este al doilea turneu din cariera mea în care voi juca ambele finale, şi la dublu, şi la simplu”, a declarat Chela.
La rândul său, Pablo Andujar (105 ATP), venit din calificări, a acces în finală înregistrând cea mai bună performanţă a carierei sale după ce a trecut în semifinale, cu 7-6 (7/5), 4-6, 6-4, de compatriotul său Marcel Granollers (locul 87 ATP).

Campioni la distracţie

Înainte de finala de dublu s-a disputat un meci demonstrativ între Andrei Pavel şi Horia Tecău, cei doi jucând împreună circa 45 de minute, în faţa a aproximativ 1.000 de spectatori.
De asemenea, aproximativ 1.500 de spectatori au asistat la un alt meci demonstrativ în cinstea maestrului Radu Beligan, în care au jucat Andrei Pavel, Ilie Năstase, jurnalistul Cristian Tudor Popescu şi actorul Horaţiu Mălăele. La finalul meciului, pe ecranul arenei a fost difuzat un videoclip în cinstea actorului Radu Beligan, care va împlini 92 de ani la finele acestui an. Ilie Năstase i-a oferit maestrului o rachetă cu care a evoluat pe vremea când era numărul unu mondial.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă