15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia a mai pierdut încă o gimnastă înaintea Mondialului de la Glasgow

România a mai pierdut încă o gimnastă înaintea Mondialului de la Glasgow

Gimnasta Anamaria Ocolişan nu va putea participa la Campionatele Mondiale de la Glasgow după ce s-a accidentat la gleznă. Compatiția, care debutează vineri, va avea un lot din 6 gimnaste, din care una de rezervă.

Anamaria Ocolişan a suferit o accidentare, joi, în timpul antrenamentului oficial la sărituri, afecţiunea fiind o recidivă şi destul de gravă. Gimnasta nu va mai putea intra în competiţia pe echipe de vineri, în prima zi a CM de la Glasgow, conform Mediafax.

“Din păcate, Anamaria Ocolişan s-a accidentat la gleznă. Concursul va fi mult mai dificil în aceste condiţii. O avem pe Andreea Munteanu rezervă, dar vom vedea dacă va intra sau nu în competiţie”, a spus preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

În aceste condiţii, lotul feminin al României ar urma să intre, vineri, în competiţia pe echipe cu sportivele Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Iridon, Laura Jurca, Silvia Zarzu, iar Andreea Munteanu va fi rezervă. 

Potrivit regulamentului, în calificări echipele au şase componente, cinci vor concura şi se vor lua în considerare cele mai bune patru note.

Cu puţin timp înaintea plecării la CM de la Glasgow, lotul României a mai suferit o “lovitură”, gimnasta Cătălina Ponor fiind nevoită să renunţe la competiţie din cauza unei afecţiuni la tendonul unui picior, ea suferind deja o intervenţie chirugicală la Viena.

La CM de la Glasgow vor participa aproape 600 de sportivi din 91 de ţări.

Concursurile de calificări pe echipe, între care şi cele ale României, vor include 12 subdiviziuni la feminin şi se vor desfăşura în 23-24 octombrie, respectiv opt subdiviziuni la masculin, în 25-26 octombrie. Primele opt clasate în calificările pe echipe, la feminin şi masculin, vor obţine calificarea directă la JO de la Rio, din 2016, în timp ce echipele clasate pe locurile 9-16 vor concura pentru ultimele patru locuri disponibile la JO, în aprilie 2016.

De asemenea, medaliaţii în probele individuale (individual-compus și pe aparate) vor obţine calificarea directă la JO, dacă echipele ţărilor lor nu s-au calificat deja.

Titlul mondial în 2014 a fost cucerit de SUA la feminin, respectiv China la masculin.

Echipa feminină a României s-a clasat, în 2014, pe locul 4, iar cea masculină s-a clasat pe locul 12, ratând calificarea în finală.

Campionatele Mondiale de gimnastică din 2015 sunt găzduite, în premieră, de Glasgow, între 23 octombrie şi 1 noiembrie, şi vor include concursurile de calificări, finale pe echipe, la individual-compus, precum şi pe aparate.

Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă