14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia a debutat cu o victorie, scor 2-0 cu Estonia

România a debutat cu o victorie, scor 2-0 cu Estonia

Naţionala de fotbal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, victorie cu scorul de 2-0 (0-0), vineri seara, pe „Le Coq Arena” din Tallinn, în Grupa D. România s-a impus prin golurile marcate de Torje (55), Marica (75) şi a reuşit o victorie importantă în tentativa de calificare la Mondialul din Brazilia.

Prima repriză a fost una ternă, în care jocul s-a desfăşurat între cele două careuri, ambele echipe riscând foarte puţin. Fiecare echipă a avut câte o ocazie de gol, gazdele în min. 8, prin Oper, care a tras un şut din întoarcere, dar pe lângă poartă, iar tricolorii prin Tănase (12), al cărui voleu a fost reţinut de Pareiko, după corner executat de Bourceanu.

La reluare, românii au fost mai activi şi şi-au creat câteva situaţii, dar nu foarte periculoase: Marica (48) a tras un şut pe lângă poartă, iar Grozav (52) a trimis prin faţa porţii, din unghi.

România a reuşit deschiderea scorului în min. 55, când Marica a centrat excelent în faţa porţii, iar Torje a profitat de neatenţia fundaşului Teniste: 0-1.

Marica a fost şi el aproape de gol (72), dar a tras pe lângă poartă, la colţul lung, la capătul unei faze frumoase de contraatac. Atacantul lui Schalke a reuşit să înscrie în min. 75, cu un şut la colţul scurt, după o minge primită de la Torje: 0-2.

Tricolorii au controlat jocul tactic până la final, ţinând mingea departe de poarta lui Lobonţ.

România a obţinut o victorie meritată, după o primă repriză modestă şi o repriză secundă mult mai bună, iar marţi 11 septembrie va înfrunta Andorra, pe Arena Naţională din Bucureşti.

De asemenea, a fost al 633-lea meci al naţionalei (al 308-lea în deplasare), înregistrându-se a 280-a victorie, din care a 95-a în deplasare, informează frf.ro.

Dintre cei care au participat la precedenta confruntare cu Estonia, din 1999, au mai fost prezenţi vineri la Tallinn doar Lobonţ şi selecţionerul Victor Piţurcă.

Răzvan Raţ a purtat pentru a zecea oară banderola de căpitan, iar Torje şi Lazăr s-au aflat la meciul 20 în tricoul tricolor.

Precedenta victorie a României în deplasare într-un meci oficial a fost tot 2-0, în Luxemburg, la 2 septembrie 2011.

Ultima oară într-un joc oficial când la pauză a fost egal, iar tricolorii au învins la final s-a întâmplat la 10 septembrie 2008, la partida Insulele Feroe-România, scor 0-1 (0-0), din preliminariile CM-2010.

La partida de vineri nu a fost nici un debutant în prima reprezentativă, însă pentru Grozav, Pintilii şi Găman acest meci a fost primul oficial pentru naţională. Până la Goian, vineri seară, ultimul jucător aparţinând unei echipe de eşalon secund care ­jucase în naţională într-un meci oficial fusese Luchin, care, contra Franţei, la 6 septembrie 2011, când s-a inaugurat Arena Naţională, era legitimat la FC Timişoara. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă