15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRomania, doua victorii impotriva Luxemburgului

Romania, doua victorii impotriva Luxemburgului

Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a obtinut, la Oradea, doua victorii in grupa a IV-a de calificare in play-off-ul Campionatului Mondial din 2007, impotriva selectionatei Luxemburgului, de care a dispus cu 36-20 (16-7) si 35-15 (16-6). Principalii marcatori ai Romaniei au fost Timofte (7 goluri in primul meci, 5 in al doilea), Paraianu (4+6), Stavrositu (5+3) si Ghionea (4+3). In prezent, Romania ocupa locul intai in grupa, cu 4 puncte, iar a doua clasata, Lituania, are 2. In prima partida a grupei, disputata pe 4 ianuarie, Lituania a invins, cu scorul de 29-28, echipa Letoniei.

Scor-record la Brasov

Rulmentul Brasov a invins, sambata, pe teren propriu, cu scorul de 50-9 (24-3), formatia cipriota Panellionios Lefkosias, intr-un meci din prima mansa a turului trei al Challenge Cup la handbal feminin. Pentru Rulmentul au inscris Niculae (10 goluri), Avadanii (9), Zavragiu (8), Gheorghe (7), Nolfea, Chitulescu (cate 4), Tivadar, Damian, Maerean (cate 2), Geana si Radu. La formatia Panellionios evolueaza si romanca Lacramioara Rados, care a fost cea mai buna marcatoare a echipei cipriote, cu cinci reusite. In minutul 21 al meciului, Rulmentul conducea cu scorul de 16-1, unicul gol al echipei din Cipru fiind marcat de Rados.
Oltchim Ramnicu Valcea a pierdut, in deplasare, cu scorul de 24-32 (9-17), meciul sustinut in compania formatiei Cementos La Union Ribarroja, in prima mansa a turului trei al Cupei EHF la handbal feminin, informeaza presa spaniola. Mansa retur va avea loc pe 14 ianuarie, de la ora 18.00, la Ramnicu Valcea.
Tot in aceeasi faza a Cupei EHF, ieri, Silcotub Zalau a invins cu 30-29 (19-17) formatia Ankara Havelsan, avand o misiune foarte dificila pentru retur. Valeria Bese si Roxana Gatzel (ambele cate 7 goluri) au fost principalele marcatoare, alaturi de ele punctand Raluca Ivan si Ramona Maier (ambele cate 5 goluri), Adriana Holhos si Daniela Crap (ambele cate 3 goluri).


Ghita Licu va pregati SC Magdeburg
Tehnicianul secund al echipei de handbal masculin SC Magdeburg, Ghita Licu, va pregati formatia germana pana la finalul sezonului, dupa ce antrenorul principal, islandezul Alfred Gislason, si-a reziliat contractul. Gislason era antrenorul formatiei germane din 1999, reusind, in 2002, castigarea Ligii Campionilor, cea mai mare performanta din istoria clubului din Magdeburg. Tehnicianul a decis, de comun acord cu clubul, sa renunte la functie, deoarece nu se mai intelegea cu jucatorii. Noul antrenor principal al echipei germane va fi anuntat dupa incheierea actualului sezon.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă