12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRevenire spectaculoasa in final

Revenire spectaculoasa in final

Asa cum s-a desfasurat meciul pentru Supercupa, nu se poate spune ca Steaua si Dinamo au desconsiderat lupta pentru cucerirea trofeului. Cei doi antrenori au prezentat cele mai bune garnituri, iar desfasurarea ostilitatilor in teren a dovedit ca Supercupa intereseaza in cel mai inalt grad cele doua grupari. A castigat Dinamo cu 3-2, care a adus in Stefan cel Mare singurul trofeu care ii lipsea din vitrina. Meciul care a deschis sezonul a fost de buna factura tehnica, influentata in buna masura de cele 31 de grade cat aratau termometrele de pe arena din Cotroceni. Un meci spectaculos mai ales prin evolutia scorului. Steaua a condus de doua ori, Dinamo a reusit sa revina si sa castige in final.

Andone, nemultumit de jocul echipei

Cum a vazut meciul antrenorul Ioan Andone? “A fost un meci disputat, cu multe ocazii de ambele parti. Am avut probleme in defensiva, in zona centrala, dar au fost remediate pe parcurs”. “Schimbarea sistemului de joc – Andone se gandeste la noua asezare in teren, la acel 4-4-2 pe care il incearca de la inceperea pregatirilor – a creat probleme mari in zona fundasilor centrali si a mijlocasilor centrali. Grigorie isi stie rolul, dar Margaritescu este dezordonat, paraseste zona si uita sa o acopere.” Tehnicianul dinamovist are dreptate. Cand Steaua a fortat atacul si Dica a ajuns in ofensiva, ros-albastrii si-au creat superioritate in atac si au reusit sa inscrie. Andone il lauda pe Bratu, care a reusit primul gol pentru Dinamo intr-un meci oficial. Sistemul 4-4-2 incepe sa functioneze, dar, ca si in sezonul trecut, principala arma a lui Andone ramane atacul, iar faza inscrierii primului gol al “cainilor” demonstreaza ca sunt o forta in ofensiva.

Protasov: “Totusi, un meci de pregatire”

Oleg Protasov spune ca a privit meciul cu Dinamo, din Supercupa, ca pe unul de pregatire inaintea partidei de miercuri cu Shelbourne. Un antrenament mai tare si cu miza, pe care oricat ar dori sa o ignore tehnicianul ucrainean, nu acelasi lucru l-au dovedit in teren si jucatorii. Steaua a aliniat aceeasi echipa pe care a folosit-o la Dublin, mai putin Mirel Radoi, suspendat. Steaua a practicat un fotbal bun. Dica si Victoras Iacob au reusit sa speculeze doua greseli ale apararii dinamoviste si au inscris. A avut si ghinion cand s-au accidentat Paraschiv si Nesu. Steaua a fost obligata sa joace in inferioritate 17 minute dupa accidentarea lui Paraschiv, pana la eliminarea lui Claudiu Niculescu. Echilibrul partidei s-a rupt in momentul cand s-au facut schimbarile. Steaua a jucat un pic mai bine ca la Dublin, dar nu inseamna ca a rezolvat si problema returului cu Shelbourne, unde datele meciului vor fi cu totul altele. Irlandezii, sositi pe neasteptate la Bucuresti, cu doua zile mai devreme, pentru acomodarea cu canicula, vor miza mult pe aparare, cautand sa-si surprinda adversarul pe contraatac. Cel mai puternic compartiment al campionilor a ramas defensiva, unde va reveni Radoi. Problema principala pe care o are Protasov este constructia fazei de atac, pe care linia de mijloc nu este capabila sa o realizeze. Steaua este aproape de transferul portarului Cernea de la Otelul, dar nu are inca un mijlocas de creatie. Poate il va gasi pana la confruntarea cu Rosenborg, daca trece de Shelbourne. Chiar si asa, Steaua are jucatori de valoare, pleaca favorita in meciul cu irlandezii si, asa cum declara Protasov, “Supercupa a fost un episod de viata, iar de astazi ne pregatim pentru meciul de miercuri”.

Cu un ochi la Shelbourne si altul la Rosenborg

Norvegienii si-au trimis emisarii la Bucuresti. Reprezentantii celor de la Rosenborg au urmarit Supercupa si vor asista si la meciul de miercuri, cand vor cunoaste adversarul din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. In Norvegia campionatul este in plina desfasurare si a ajuns in etapa a 15-a. Rosenborg a jucat cu codasa clasamentului, Bodo Glimt, pe care a invins-o cu 2-0, goluri inscrise in repriza secunda. Cu cele trei puncte castigate in ultima etapa, Rosenborg se afla pe locul 7, la 12 puncte de formatia Start, lidera clasamentului.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă