Reprezentanții WTA, nemulțumiți că Ilie Năstase a fost prezent la ceremonia în cadrul căreia Simonei Halep i s-a înmânat trofeul de la Madrid: Locul lui nu era pe teren. A fost suspendat pentru atitudinea sa grosolană

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost criticat de reprezentanții circuitului feminin profesionist de tenis (WTA), pentru că a participat la ceremonia prin care Simona Halep a primit trofeul pentru victoria de la turneul din Madrid. Reacția vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, el a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională de Tenis (ITF), ca urmare a afirmațiilor la adresa copilului nenăscut al jucătoarei Serena Williams.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

14.05.2017 - 17:01

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost criticat de reprezentanții circuitului feminin profesionist de tenis (WTA), pentru că a participat la ceremonia prin care Simona Halep a primit trofeul pentru victoria de la turneul din Madrid. Reacția vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, el a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională de Tenis (ITF), ca urmare a afirmațiilor la adresa copilului nenăscut al jucătoarei Serena Williams, potrivit AFP, citat de Agerpres

„Locul său nu era pe teren astăzi (sâmbătă). El a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională (ITF) pentru atitudinea sa grosolană și noi i-am retras acreditarea în așteptarea încheierii anchetei. A fost în același timp iresponsabil și inacceptabil din partea organizatorilor turneului de la Madrid să-i acorde un astfel de rol”, a afirmat președintele director-general al WTA, Steve Simon.


Citește și:  Ilie Năstase i-a cerut scuze Serenei Williams, după o săptămână de la scandalul iscat la Fed Cup: Reacția mea a fost spontană 

Fostul tenismen Ilie Năstase i-a cerut, vineri, scuze Serenei Williams, după un comentariu controversat la adresa copilului ei, scrie Agerpres. Pe de altă parte, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României a acuzat-o, din nou, pe jucătoarea britanică Johanna Konta că nu avea dreptul să discute cu arbitrul de scaun, după ce, în timpul competiției, a făcut-o să plângă.

La succesul Simonei Halep în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovic (7-5, 6-7 (5), 6-2) au asistat în tribune și Nadia Comăneci, alături de Ion Țiriac, proprietarul turneului.

Năstase (70 ani), căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și o jurnalistă, la meciul de la Mamaia (22 aprilie). 

Lui Ilie Năstase i-a fost refuzată invitația și în Loja regală pentru turneul de la Wimbledon (3-16 iulie).


Citește și:  Ilie Năstase și România care ar trebui să dispară |EDITORIAL 

Scandalul declanșat de Ilie Năstase la confruntarea de Fed Cup dintre România și Marea Britanie nu este doar o ieșire nervoasă a unei personalități capricioase, și nu este, în ultimă instanță, nici măcar despre rasism. Comportamentul continuu agresiv al fostului mare campion de tenis vine, de fapt, dintr-o Românie pe care am dori-o dispărută, sau cel puțin consistent diminuată, aceea a unor personalități publice agresive și vulgare, a liderilor impostori, a unor oameni priviți ca modele, deși trăiesc cu credința că o victorie le poate justifica orice mitocănie sau încălcare a legii.

Într-o conferință de presă susținută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a făcut observații calificate drept discriminatorii, cu privire la copilul nenăscut al Serenei Williams: „Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști.

Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate.


Citește și: FOTO+VIDEO. Scandal în lumea tenisului. Ilie Năstase a rămas fără acreditare la Fed Cup, după ce ar fi făcut-o să plângă pe britanica Johanna Konta, pe care a insultat-o. Anterior, fostul tenismen a făcut o remarcă rasistă la adresa copilului Serenei Williams. Ce spune Federația de Tenis 

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, este anchetat de Federația Internațională de Tenis (ITF) și i s-a retras acreditarea la eveniment, după ce a făcut o serie de afirmații la adresa copilului nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams, care a anunțat la începutul săptămânii că va deveni mamă. Totodată, sâmbătă, el a adresat cuvinte jignitoare jucătoarei Johanna Konta, la Constanța.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...