16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRelaxare in parcul de la Riverside Hall

Relaxare in parcul de la Riverside Hall

Fotbalistii stelisti s-au relaxat, joi, inainte de pranz, in zona verde din jurul hotelului Redworth Hall, unde sunt cazati, in vederea meciului cu Middlesbrough, din mansa secunda a semifinalelor Cupei UEFA. Primii au iesit in parc George Ogararu, Mihai Nesu, Daniel Balan si Valentin Simion, care s-au asezat pe o banca. Apoi au iesit secundul Dumitru Bolborea si antrenorul de portari Vasile Iordache, urmati de restul lotului. Printre fotbalistii stelisti care s-au relaxat in parc s-a numarat si Florin Lovin, care isi revenise dupa accidentarea de miercuri seara si era apt de joc.
Redworth Hall Hotel este un stabiliment de patru stele, aflat la aproximativ 20 de kilometri de aeroport si la 16 mile de Middlesbrough. Hotelul este un vechi conac in stil elizabetan, construit in 1744, intins pe un domeniu de 25 de acri si inconjurat de gradini si padure.
Distanta dintre hotelul Redworth Hall si centrul orasului Middlesbrough este destul de mare, persoanele cazate la acest stabiliment fiind nevoite sa se deplaseze cu taxiul. Majoritatea taximetristilor sunt indieni sau pakistanezi si stiu sa isi insele clientii, prefacandu-se ca nu stiu distantele pe care trebuie sa le parcurga. De asemenea, ei se sfatuiesc cu dispecerii si suma de la aparatul de taxat este marita. Astfel, o calatorie de 10-15 lire sterline se poate face de 50-60 de lire sterline…

Meci cu casa inchisa

Meciul Middlesbrough-Steaua s-a disputat cu casa inchisa, dupa ce antrenorul formatiei engleze, Steve McClaren, jucatorii si oficialii clubului din Albion au facut un apel la suporteri sa creeze o atmosfera incendiara la partida de joi. Miercuri seara la casele de bilete de la Riverside Stadium au fost puse anunturi cum ca toate biletele pentru meciul cu Steaua s-au vandut.
La arena Riverside Stadium, care are o capacitate de 35.100 de locuri, erau asteptati si aproximativ 1.500 de suporteri stelisti, majoritatea fiind romani stabiliti in Anglia. De asemenea, un grup de fani stelisti a facut deplasarea in Anglia chiar cu avionul care a transportat echipa la Middlesbrough. Biletele pentru fanii romani au costat 24 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 1.200.000 de lei.

“Bucuresti, oras prietenos”

In programul de meci, Redsquare, realizat inaintea intalnirii cu Steaua, antrenorul Steve McClaren si-a exprimat speranta ca publicul va fi al 12-lea jucator pentru Middlesbrough in jocul cu “ros-albastrii”. “Aceasta poate fi cea mai mare noapte de cand s-a construit stadionul. Este imperativ ca Middlesbrough sa-si revina dupa infrangerea suferita cu West Ham. Stiam ca Steaua este o echipa foarte, foarte buna, iar jocul din tur nu lasa nici o urma de indoiala ca este o echipa de calitate, care a fost purtata pe val de atmosfera intimidanta creata de fani”, a spus McClaren.
In programul Redsquare a fost inclusa si o cronica a meciului tur castigat de Steaua cu scorul de 1-0, sub titlul “Boro limiteaza un dezastru european”, dar si un amplu material despre timpul petrecut de fanii echipei Middlesbrough in capitala Romaniei, intitulat “Bucuresti, orasul prietenos”. In articolul respectiv se subliniaza ca fanii englezi s-au simtit “ca acasa” in “tinutul contrastelor” care este “casa contelui Dracula”, dar se povesteste si ca suporterii echipei Middlesbrough s-au imprietenit cu cei romani in pub-uri si la stadion, chiar daca atmosfera din timpul meciului a fost “electrica” si “ostila”.
Intr-un editorial inclus in Redsquare se aminteste si de legenda contelui Dracula: “Bucuresti este o parte istorica din Valahia, Transilvania si Moldova, care erau conduse in secolul al XV-lea de Vlad Tepes, personaj pe care Bram Stocker si-a construit cartea. Echipa romaneasca poate sa nu fie insa foarte de treaba cand vine vorba de joc”.

Eroii Estului sunt la Steaua

Pe langa articole in care sunt prezentate pe larg starea economica si politica din Romania, au fost incluse in programul de meci materiale in care sunt prezentati jucatorii stelisti, numiti “eroii estului”. Despre portarul Carlos Alberto Fernandes se scrie ca “desi are niste elemente excentrice in joc, faptul ca a primit doar trei goluri in Cupa UEFA l-a facut sa devina un fel de erou pentru fani”, in timp ce Ogararu este prezentat ca “un jucator energic, care bate foarte bine auturile”. “Uriasul fundas” Dorin Goian este considerat a fi un real pericol la jocul aerian, in timp ce Nicolae Dica, autorul golului din tur, este caracterizat ca fiind un fotbalist “iute, talentat si inteligent”.
Alaturi de prezentarea actualului lot al Stelei si-a facut loc si o scurta istorie a clubului roman, in care varf de lance sunt povestea castigarii Cupei Campionilor Europeni in 1986 si revenirea la Sevilla, cu prilejul meciului cu Betis, din optimi, a catorva dintre jucatorii care au adus in Romania cel mai pretios trofeu al competitiilor intercluburi. De asemenea, in programul de meci au fost incluse un articol despre fostul atacant al echipei Chelsea Adrian Mutu, in prezent la Juventus Torino, intitulat “Mutu e rege”, precum si alte materiale despre jucatorii romani care au evoluat de-a lungul timpului in Anglia: Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Gica Popescu, Viorel Moldovan, Raducioiu sau Iovan.

Doar Steaua

Intrebat daca Divizia A merita favorul de a avea o echipa direct in grupele Ligii Campionilor, managerul Mihai Stoica a raspuns: “Nu. Steaua merita sa reprezinte Romania in Liga. A facut cele mai multe puncte, a jucat 30 de meciuri in cupele europene in ultimii doi ani. As vrea ca Steaua sa participe in editia 2006/2007 a Ligii Campionilor”.
Daca Steaua s-a calificat aseara pentru finala Cupei UEFA, atunci Romania se va afla, in sezonul 2007/2008, in fata unei premiere europene: va avea o echipa, campioana, direct in grupele Ligii Campionilor, una in al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor si patru in primul tur al Cupei UEFA! Daca, insa, Boro a reusit calificarea, atunci vom avea patru formatii: campioana, direct in grupele Ligii Campionilor, vicecampioana in al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor si doua formatii in primul tur al Cupei UEFA.

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă