8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRapid-Petrolul si Farul-FC National, in penultimul act

Rapid-Petrolul si Farul-FC National, in penultimul act

Rapid Bucuresti va intalni divizionara B Petrolul Ploiesti in semifinalele Cupei Romaniei, s-a stabilit ieri, in urma tragerii la sorti care a avut loc la Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia. In cealalta semifinala se vor intalni echipele Farul si FC National.

Nationalul critica

Directorul executiv al Farului Constanta, Florentin Chiforeanu, a declarat dupa aflarea adversarului din semifinalele Cupei Romaniei, FC National, ca gruparea pe care o conduce va castiga trofeul in acest sezon. “Este o disputa echilibrata. Anul trecut n-am castigat cupa, dar vom reusi in sezonul acesta”.
In replica, presedintele Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, a declarat, cu ironie, ca le ureaza succes celor de la Farul in atingerea obiectivului lor, dar dupa ce vor fi eliminati de catre gruparea bancara. Oficialul bancar a precizat ca se astepta ca adversara din semifinalele Cupei sa fie formatia constanteana si a criticat sistemul dupa care s-a facut tragerea la sorti. “Era previzibil ca vom pica cu Farul. Eu am spus de acum o saptamana si jumatate ca asa se va intampla, de cand s-au facut urnele valorice. Mi s-a parut o greseala sa pui Petrolul intr-o urna separata. Mai trebuie sa umblam la statut. Ne-ar fi placut sa fie o tragere egala pentru toti”, a continuat Iacov.

Revansa dupa 10 ani

Patronul FC Rapid, George Copos, se bucura ca echipa giulesteana intalneste in semifinalele Cupei Romaniei formatia Petrolul Ploiesti, pentru ca are de luat o revansa dupa finala pierduta in 1995. “E bine, e foarte bine. Pentru ca vrem sa ne luam revansa dupa finala pierduta in 1995. Era mai bine sa jucam cu Petrolul in finala, dar e bine si asa. Va fi un meci foarte greu, dar sunt sigur ca vom sti cum sa-l abordam. Asa cum stim sa jucam si meciurile importante”, a spus Copos. Oficialul rapidist a precizat ca dupa finala Cupei Romaniei din 1995, pierduta de echipa giulesteana in fata formatiei Petrolul Ploiesti cu 4-6, in urma executarii loviturilor de departajare, a intentionat sa se retraga.
Intrebat daca se teme de divizio-nara B Petrolul Ploiesti, avand in vedere ca aceasta a eliminat in optimi si sferturi Dinamo, respectiv Poli Timisoara, George Copos a raspuns: “Nu e cazul. Noi avem echipa care joaca in primavara europeana. Dinamo sau Poli sunt calificate in primavara europeana? Cred ca nu. Dinamo a avut o tentativa, dar atat”.
Directorul sportiv al clubului Petrolul Ploiesti, Dan Dorobat, considera ca sansele sunt egale in partida cu formatia Rapid. “Se reediteaza finala de acum zece ani. Speram intr-un adversar mai accesibil. Sunt sanse egale, doar vom juca pe teren. Am invins Dinamo, Poli Timisoara, de ce nu si pe Rapid?! Asta au decis sortii, sa jucam cu Rapid, nu e vorba de ghinion”, a mentionat Dorobat.
Partidele tur se vor disputa in data de 22 martie, cu incepere de la ora 15.30, in timp ce returul este programat pe 19 aprilie.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă