5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRaliul Iasiului, indoliat

Raliul Iasiului, indoliat

Organizatorii Raliului Iasiului, etapa din Campionatul National de automobilism, au anulat ultimele doua probe ale competitiei, dupa ce echipajul Lucian Garbacea Senior/Tudor Marza a fost implicat intr-un grav accident, in urma caruia Garbacea si-a pierdut viata.

Pilotul Lucian Garbacea, in varsta de 42 de ani, a decedat dupa ce a suferit un grav accident in localitatea ieseana Popesti, in timpul unei probe speciale din cadrul Raliului Iasiului, programata la finele saptamanii trecute. Intr-o curba, autovehiculul Renault Clio R3 pilotat de Lucian Garbacea, care circula cu 147 km la ora, a derapat, a iesit in decor, s-a izbit de un copac, apoi s-a rasturnat de-a lungul drumului, pe partea copilotului. Medicii de la SMURD care au preluat pacientul de la ambulanta au incercat sa-l resusciteze timp de mai multe zeci de minute, insa fara rezultat. "Noi am preluat pacientul in stop cardiorespirator, inconstient, fara circulatie, cu politraumatism, traumatism craniocerebral, fracturi si traumatism toracic important. A ramas in stop cardiorespirator si in timpul celor 40 de minute in care s-au facut resuscitarea si toate celelalte manevre.

 

Am facut tot ce se putea, dar leziunile nu erau compatibile cu supravietuirea", a declarat dr. Diana Cimpoesu, coordonatorul SMURD Iasi. Navigatorul pilotului, Tudor Marza, internat la Spitalul Sfantul Spiridion, a fost stabilizat si este in afara oricarui pericol. Din cauza acestui accident, ultimele doua probe speciale ale Raliului Iasiului 2009, speciala Popesti (PS8) si speciala Voinesti (PS9), au fost anulate. Acestea erau cele mai lungi probe din concurs, considerate de viteza. Oficialii Raliului Iasiului au anuntat ca au demarat o ancheta pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul soldat cu decesul pilotului Lucian Garbacea.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă