19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRadoi a recunoscut, Piturca l-a iertat!

Radoi a recunoscut, Piturca l-a iertat!

Mirel Radoi a recunoscut, in cadrul unei conferinte de presa organizate impreuna cu Victor Piturca, cu ocazia reunirii echipei nationale, ca in luna iunie a anului trecut a parasit fara permisiunea selectionerului cantonamentul primei reprezentative. “Recunosc acum: nu am avut voie sa plec. Dar poate n-a fost aceasta cea mai mare greseala a mea, ci faptul ca nu mi-am recunoscut greseala mai devreme. Atunci insa am plecat pentru a merge la medic. Nu am plecat la discoteca. E greu sa recunosti. Dar daca am gresit, trebuia sa o fac. Un om cu personalitate asa trebuie sa procedeze. De acum incolo va trebui sa recastig increderea selectionerului si locul in primul unsprezece al nationalei”, a explicat Radoi la prima sa convocare dupa opt luni. Jucatorul stelist a mentionat ca s-a temut ca nu va mai fi convocat la nationala cat timp selectioner este Victor Piturca. “Stiam ca nu era asa cum spusesem eu si era normal sa-mi fie teama. Mai ales ca il cunosteam pe domnul Piturca si stiam ca nu voi fi chemat decat atunci cand imi voi recunoaste greseala”, a precizat Radoi, adaugand ca s-a reacomodat destul de repede cu treningul echipei nationale.
Victor Piturca a afirmat, in cadrul conferintei organizate la Centrul National Academia de Fotbal Mogosoaia, ca presa a transformat incidentul cu Radoi intr-un conflict. “L-am adus aici pe Radoi pentru a nu lasa neterminat asa-zisul conflict. Pe care voi l-ati transformat in conflict. Pentru ca eu n-am avut un conflict cu Radoi. Nu aveam de ce. A fost o greseala din partea lui. Pacat ca a continuat, pentru ca se termina de atunci aceasta chestiune daca nu erau acele declaratii. Dar si el a fost influentat de unul sau de altul”, a spus Piturca. Motivul pentru care Radoi a mintit spunand ca a avut permisiunea sa plece din cantonamentul echipei nationale este, in opinia selectionerului, legat de teama jucatorului de consecintele faptelor sale: “Frica de a nu fi suspendat l-a facut sa spuna ca i-as fi dat eu drumul. Dar nu a fost deloc asa”.
Selectionerul primei reprezentative a mentionat ca s-a simtit “tradat” de faptul ca tocmai unul dintre “copiii” sai a fugit din cantonamentul echipei nationale. “Era ultimul la care ma asteptam la asa ceva, bineinteles. A fost unul dintre copiii mei de suflet. Intr-un fel m-am simtit tradat. Eu l-am adus la Steaua, am muncit impreuna cinci ani… dar asta e viata. Eu am trecut prin multe si ma astept la orice. Sunt multi jucatori, multe caractere, sunt foarte tineri, toata lumea e la picioarele lor cand au rezultate… Cert e ca imi place cum gandeste acum, ca a recunoscut”, a declarat antrenorul echipei nationale.
Victor Piturca a explicat ca nu a dorit sa-l dea exemplu pe Radoi celorlalti jucatori prin neconvocarea lui la prima reprezentativa. “Nu am vrut asta neaparat. Insa el a parasit cantonamentul fara sa i se permita si dupa aceea a continuat. Lucrurile erau simple: a plecat, isi primea pedeapsa si se termina de atunci. Dar asa a fost sa fie. In acest moment totul este incheiat pentru mine”, a spus Piturca.
Selectionerul Victor Piturca nu l-a mai convocat la prima reprezentativa pe Mirel Radoi, dupa ce jucatorul stelist a parasit cantonamentul tricolorilor inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM-2006. Radoi, care a invocat atunci o accidentare, a sustinut pana acum ca a avut acceptul selectionerului pentru a parasi cantonamentul, desi Piturca a negat tot timpul acest lucru.

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă