10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPuţin soare pe strada noastră

Puţin soare pe strada noastră

De patru meciuri a avut nevoie Răzvan Lucescu pentru a înregistra prima victorie cu România în 2010: 3-0 cu Honduras, o echipă care, de vineri, va participa la Mondialul sud-african.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, este în sfârşit mulţumit şi crede că naţionala României este pe drumul cel bun, după ce a reuşit să învingă selecţionata Hondurasului, scor 3-0, într-un meci amical disputat în Austria. „Ne-am apărat foarte bine şi am avut şi alte ocazii în afară de golurile marcate. Sigur, mai avem mult de muncă, dar sunt convins că suntem pe drumul cel bun. Avem jucători pe care să ne putem baza în campania de calificare pentru Euro 2012, dar important e ca în toamnă să evolueze pentru echipele lor şi să fie sănătoşi. Până acum am avut mari probleme din acest punct de vedere. Nu ne-a fost uşor, dar şi-au dorit foarte mult să câştige acest meci şi s-au luptat în teren. Cred că există un nucleu de jucători. Mai avem un test foarte important, cu Turcia (n.r. – pe 11 august) şi atunci vom şti exact unde ne aflăm înainte de calificările pentru CE. Acum ne mai rămâne doar să mergem la Euro şi sper să începem cu dreptul campania de calificare”, a declarat Lupescu.

I-am băgat în şedinţă

Selecţionerul Hondurasului, Reinaldo Rueda, a declarat că naţionala pregătită de Răzvan Lucescu a fost net superioară, informează cotidianul El Heraldo. „România ne-a adus cu picioarele pe pământ. Nouă ne-au lipsit abilitatea de a ţine balonul, mobilitatea. Am făcut şi erori în defensivă, lucruri care au dus la primirea primelor două goluri şi le-am dat posibilitatea să câştige încredere. Astfel de jocuri ne spun la ce nivel suntem”, a spus Rueda.

Mijlocaşul Julio Cesar de Leon a afirmat că echipa sa a fost modestă în faţa României. „A fi umil înseamnă să înveţi de la alţii. Am avut de învăţat multe lucruri la acest meci. N-am jucat deloc bine”, a spus cel poreclit Rambo. Publicaţia La Prensa a menţionat că „românii au obţinut o victorie tăcută, beneficiind de slăbiciunile defensive ale echipei Hondurasului”.

„Judecata României”, a titrat cotidianul Tiempo. „După perioada de început, jocul a fost controlat din ce în ce mai mult de România, care nu a pierdut timpul. După minutul 15, românii au preluat iniţiativa, au plimbat mingea, alarmând defensiva noastră. La pauză a fost un clar şi convingător 2-0 pentru europeni. Al treilea gol a venit dintr-un penalti clar. Un 3-0 corect putea fi un rezultat şi mai mare. Atacanţii Welcome şi Suazo dispar din joc când au în faţă apărători buni, ca în cazul României, iar defensiva a sucombat în faţa atacului europenilor. România a fost mult mai bună”, a
notat Tiempo.

Pentru România a fost prima victorie într-un meci amical în acest an, după trei eşecuri, 0-2 cu Israel (3 martie, la Timişoara), 2-3 cu Ucraina (29 mai, la Lvov) şi 0-1 cu Macedonia (2 mai).

Amical

România a jucat cu Lobonţ (Lung ’83)-Dănănae, Tamaş (Galamaz ’79), Goian, Raţ (Sepsi ’84)-Cociş (Ghioane ’46), Rădoi, Florescu, Deac (Răduţ ’82)-Bilaşco, D. Niculae (Dică ’67). Golurile au fost marcate de Daniel Niculae ’20, George Florescu ’45 şi Mirel Rădoi ’76 (penalti).

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă