11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPrimul mesaj al românilor care au alergat în maratonul de la Polul...

Primul mesaj al românilor care au alergat în maratonul de la Polul Nord: A fost o luptă pentru supraviețurie

Andrei Roșu, unul dintre cei trei români care au alergat în maratonul din acest an de la Polul Nord, a povestit pe o rețea de socializare că întreaga cursă a fost o luptă pentru supraviețuire.

„Am terminat ieri cu bine – toti 3!! – cea mai grea cursa pe care o putea concepe cineva de pe acesta planeta. Ne asteptam sa fie grea, dar nu o lupta pentru supravietuire. Pana cand revenim cu povestea cursei, sa va spun rapid ca refacere decurge bine pentru toti 3 (avem degetaturi la degete si pe fata, dar nu grave), ca vremea proasta (am avut intre -23 si -40 de grade in fiecare zi, cu vant de pana la 70 km/h si o umiditate careia nu ii rezista niciun material) a inchis traficul in urma noastra, iar acum suntem blocati in Inuvik si ca nu stim cand putem pleca, ca am dat fiecare minim 500% din cat puteam, ca media dormitului a fost in jur de 2 ore pe noapte, ca – in premiera – castigatorul nu este din UK (ci Tibi al nostru :)), ca eu si Vlad Tanase am inchis podiumul (locul 3) si ca, o noua premiera la aceasta competitie, eu si Vlad suntem primul tandem care termina cursa”, a scris Andrei Roșu pe Facebook. 

Sportivul a mărturisit că a avut ore întregi halucinații din cauza frigului, dar a îndurat pentru a vedea tricolorul dincolo de linia de sosire.

„Nu ne-am recunoscut intre noi cand ne-am dat jos cagulele: barba mea a albit pe jumatate, iar chipurile noastre erau umflate ca dupa un meci de box. Au existat zeci de momente in care am fi putut abandona, am avut ore intregi cu halucinatii, dar am strans din dinti si am plans pana ne-au inghetat lacrimile. Am trait o stare permanenta de frig, care ne-a trecut de indata ce am vazut tricolorul tarisoarei noastre dragi dincolo de linia de sosire”, a povestit Andrei Roșu.

Postarea lui a strâns mii de aprecieri și comentarii. 

Andrei Roșu a încheiat cel mai greu maraton din lume pe locul al treilea, în tandem cu un alt român, Vlad Tănase. Tiberiu Ușeriu, al treilea român din cursă, s-a clasat pe primul loc, după ce a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren îngheţat, înfruntând temperaturi care au coborât până la minus 62 grade Celsius.

Cei trei români au alergat pentru o cauză nobilă. Ei au susţinut proiectul Pădurea Copiilor, care promovează plantarea unui puiet pentru fiecare nou-născut din România şi reîmpădurirea terenurilor degradate din sudul ţării. 

De la începuturile ultramatratonului de la Polul Nord, din 2007, 200 de sportivi au pornit în cursă. Doar 19 însă au reuşit să treacă linia de sosire, la care se adaugă cei zece din acest an.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă