12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPremii totale de 2.288.000

Premii totale de 2.288.000

Federatia Internationala de Atletism (IAAF) a anuntat valoarea premiilor pentru Campionatele Mondiale indoor de la Moscova, care vor avea loc in perioada 10-12 martie. Valoarea totala a premiilor va fi de 2.288.000 dolari, plus bonusuri de cate 50.000 de dolari pentru fiecare record mondial doborat. Printre sportivii favoriti la doborarea unui record mondial la CM de la Moscova este nominalizat si atletul roman Marian Oprea. Pe data de 18 februarie, Oprea, medaliat cu bronz la CM in aer liber de la Helsinki de anul trecut, s-a apropiat din ce in ce mai mult de recordul mondial de sala la triplusalt, reusind o saritura de 17,74 m (recordul mondial este de 17,83 m).

Cupa Europei indoor – Cristina Casandra, fara obstacole

Duminica, pe stadionul acoperit din Lievin (Franta), care are o capacitate de 4.500 locuri, va avea loc a treia editie a Cupei Europei indoor la atletism. La aceasta competitie va concura si echipa feminina a Romaniei, cea masculina aflandu-se in esalonul secund al atletismului european. Alaturi de Romania, vor mai concura echipele Frantei, Germaniei, Poloniei, Rusiei, Spaniei (in locul Italiei, care a declinat participarea, avand in calendar campionatele nationale indoor) si Suediei.
Echipa Romaniei este alcatuita din Angela Morosanu (60 m), Ionela Tarlea Manolache (400 m), Maria Cioncan (800 m), Elena Iagar (1.500 m), Cristina Casandra (3.000 m), Viorica Tigau (60 m garduri), Mariana Sarbu (triplu salt) si Mihaela Neacsu, Lenuta Dragomir, Iuliana Popescu, Alina Rapanu, in probele de stafeta.
Cristina Casandra, fosta detinatoare a recordului mondial in proba de 3.000 m obstacole, a optat la aceasta competitie pentru aceeasi distanta, dar fara obstacole. Ea se afla la a treia cursa de 3.000 m plat, recent reusind chiar sa castige aceasta proba la Balcaniada de la Atena, cu un record personal. Intr-o declaratie acordata site-ului Federatiei Europene de Atletism, Cristina Casandra a spus ca s-a hotarat sa se antreneze mai mult, sa alerge mai repede si sa uite de garduri. Ea o va avea ca principala adversara pe rusoaica Ekaterina Volkova, si ea cu aceeasi istorie, mai intai garduri, apoi plat.
Casandra a mai alergat plat, dar 5.000 m, pe vremea cand evolua la juniori, reusind sa castige o medalie de bronz la CM de juniori si un argint la CE Under-23.
La aceasta competitie nu se retrogradeaza, echipele fiind inscrise pe baza rezultatelor obtinute la Cupa Europei in aer liber. Romania are ca obiectiv castigarea a 2-4 medalii. Delegatia Romaniei, condusa de secretarul general Traian Badea si directorul tehnic Mihail Constantin, a plecat ieri la Lievin.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă