10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPoli contra Poli - la cei doi... poli ai clasamentului

Poli contra Poli – la cei doi… poli ai clasamentului

Poli Timisoara si Poli Iasi, cele doua formatii care vor inchide maine seara prima etapa a Diviziei A la fotbal, pornesc in noul sezon avand obiective diferite: prima isi doreste sa se implice in lupta pentru titlu sau macar pentru un loc pe podium, in timp ce a doua echipa are ca obiectiv pastrarea locului pe prima scena.
Iesenii nu au castigat niciodata la Timisoara in cei 45 de ani de istorie a meciurilor directe dintre cele doua formatii. Ei vin acum pe Bega cu cateva noutati – jucatori experimentati precum argentinianul Raponi, croatul Sarici, Bordeanu, Miclea, R. Ciobanu, Vrajitoarea, Marc, Onut sau Ciubancan -, dar e greu de crezut ca ele sunt de acelasi calibru cu cele facute de timisoreni: McKain, Olah, Gigel Bucur, Sorin Radoi, Galdean si Osei, acesti jucatori alaturandu-se celor care au facut deja senzatie la trecerea lor pe Bega in iarna.
Cosmin Olaroiu a spus mereu ca pentru Poli Timisoara urmeaza un campionat cu 30 de finale. Prima dintre ele are loc cu Poli Iasi.

Cel mai tare buget impotriva celor mai mari “tepe”

Dinamo a anuntat la inceputul acestui sezon cel mai mare buget din Divizia A, cei din Stefan cel Mare avand si o bogata activitate pe piata transferurilor, de unde au luat sapte jucatori, “varfurile” campaniei fiind Bratu si Plesan. De zece ani nu a mai castigat Dinamo la Galati, asa ca e de la sine inteles cat de mult isi doresc bucurestenii victoria, mai ales ca de acest succes este legata si… incasarea unor prime suplimentare pentru victoria din Supercupa cu Steaua. “Luati 9 puncte din 9 in primele trei etape si incasati mai multi bani; daca nu…”, le-a spus presedintele Ioan Becali “cainilor”.
Otelul Galati este echipa cea mai amarata, dintr-un anumit punct de vedere, din Divizia A. In iarna, suporterilor li s-a promis marea cu sarea, buget de investitii de 50 de milioane de euro, “atac” la Liga Campionilor si cele mai tari transferuri. Din promisiuni s-a ales praful. Mihai Stoichita a plecat, cu greu a fost gasit pe ultima “suta” un nou antrenor in persoana lui Aurel Sunda, iar “loviturile” pe piata transferurilor sunt pe masura: au plecat Cernea si Iacob (doi jucatori de baza) si au venit Urai, Somodean, A. Dumitru si sarbul Lucic.
Pandurii Tg. Jiu va debuta in Divizia A, formatia antrenata de Emil Sandoi preluand “stafeta” de la Universitatea Craiova pentru a reprezenta Oltenia pe prima scena. Nu va fi deloc un debut facil, caci la Tg. Jiu vine echipa-revelatie a sezonului trecut, Farul Constanta, care e pusa pe fapte mari si acum. Jucatorii lui Petre Grigoras – unul dintre putinele loturi care nu a pierdut nimic din valoare in aceasta pauza, pastrandu-si toate vedetele – au primit ca obiectiv atacarea cupelor europene, iar pentru asta e nevoie de un start bun.

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă