14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPloaia il influenteaza pe Victor Piturca

Ploaia il influenteaza pe Victor Piturca

Lotul national de fotbal a intrat ieri in cantonament, pentru prima oara in istoria sa, la noul centru de pregatire de la Mogosoaia, proaspat inaugurat. Numai ca la reunire au fost prezenti putini jucatori, majoritatea din strainatate, restul urmand a fi cunoscuti dupa disputarea partidelor de catre Steaua si Rapid, care au fost nevoite din cauza ploii sa amane cu 24 de ore disputele lor cu FCM Bacau si, respectiv, Poli Iasi.
Selectionerul Victor Piturca a declarat ieri ca lotul echipei nationale a Romaniei pentru meciul cu reprezentativa Finlandei, programat sambata in cadrul grupei 1 a preliminariilor CM 2006, va fi completat… dupa reunire. Lotul este compus din 22 de jucatori, dar selectionerul a anuntat numele a doar 16 dintre acestia, restul urmand a fi cunoscuti dupa partidele Steaua-FCM Bacau si Rapid-Poli Iasi din cadrul etapei a VIII-a a Diviziei A.
Cei 16 sunt urmatorii: Bogdan Lobont, Cosmin Contra, Adrian Iencsi, Gabriel Tamas, Vasile Jula, Razvan Rat, Pompiliu Stoica, Florentin Petre, Razvan Cocis, Tiberiu Balan, Ovidiu Petre, Costin Lazar, Dorinel Munteanu, Laurentiu Rosu, Adrian Mutu si Ionut Mazilu. “Din punctul meu de vedere, as fi preferat sa nu se joace azi aceste partide, dar asta e situatia. Nu e un capat de tara daca jucatorii vor evolua azi. Intr-un fel, mi-am dat programul peste cap din cauza vremii, pentru ca era foarte important sa am toti jucatorii la lot azi”, a spus Piturca.

Surprizele lotului

Selectionerul nu a dorit sa dezvaluie numele celor care au sanse sa fie convocati in urma partidelor din Divizia A programate in aceasta dupa-amiaza. “Am in vizor 10-12 jucatori de la Steaua si Rapid, dar nu le pot da numele. Ei vor fi anuntati imediat dupa cele doua jocuri”, a explicat Piturca, care a precizat ca spera ca terenurile pe care se vor disputa cele doua partide sa nu duca la accidentari in randul jucatorilor pe care ii vizeaza.
Includerea fotbalistilor Vasile Jula, de la CFR Cluj, Costin Lazar, de la Sportul Studentesc, si Laurentiu Rosu, de la Recreativo Huelva, in lotul pentru partida cu Helsinki nu este o surpriza. “Tinand cont de evolutiile lor, nu se poate spune ca sunt surprize. Oricum, acesta este un lot largit de 22 de jucatori, iar patru dintre ei, chiar daca vor face deplasarea, vor sta in tribuna”, a mentionat selectionerul.
Programul echipei nationale pentru partida cu Finlanda este urmatorul: luni – intrarea in cantonament la Centrul de pregatire de la Mogosoaia si antrenament deschis presei la ora 17.00, marti – doua antrenamente, dintre care unul de pregatire tactica cu analiza video, miercuri – doua antrenamente urmate de un joc scoala, joi – un antrenament urmat de plecarea spre Helsinki, vineri – antrenament oficial deschis presei, la ora 11.30.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă