16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPiţurcă: A fost un 3-1 sec, după un joc foarte bun

Piţurcă: A fost un 3-1 sec, după un joc foarte bun

Selecţionerul “naţionalei” României, Victor Piţurcă, a declarat, marţi, după victoria din meciul amical cu Grecia, scor 3-1, că “tricolorii” au câştigat sec după un joc foarte bun, potrivit Mediafax.

“A fost un 3-1 sec, după un joc foarte bun. Grecii n-au avut aproape nicio ocazie de gol şi în a doua repriză scorul putea lua proporţii. Unii jucători, precum Neagu, Chipciu, Găman sunt câştiguri pentru echipa naţionala. În ţară s-au spus vorbe urâte despre ei, dar au ajuns să câştige de o manieră categorică această partidă. Niciun joc nu seamănă cu altul, poate am avut mai multe greşeli neforţate. Dar în repriza a doua am fost mai buni. Din meciuri pierdute avem de învăţat şi noi am învăţat”, a declarat Piţurcă, citat de ProSport.

Tehnicianul României a afirmat că dacă era în locul lui Marius Niculae nu ar fi venit la lot. “La cald nu vă pot spune ce am câştigat, dar sunt mulţumit de Neagu, Chipciu, Torje, Găman, Papp sau Ştefan Radu. Eu dacă eram în locul lui Marius Niculae nu veneam, dar ştiu că îşi doreşte foarte mult să fie la lot şi apreciez că a venit. Chipciu a făcut faza defensivă şi a făcut-o bine. A creat şi panică în atac. Lui Tănase îi prieşte Austria, o să jucăm la munte”, a precizat Piţurcă.

MINUTUL 90+3 – Meciul se încheie cu o victorie neaşteptată a României, pe fondul unui joc foarte modest al grecilor.

MINUTUL 81 – GOOL ROMÂNIA! Chipciu face 3-1 după două devieri nefericite ale fundaşilor greci.  

MINUTUL 77 – Altă ratare pentru România! Stancu şutează în portar din 10 metri, iar Papp trimite reluarea într-un fundaş advers.

MINUTUL 75 – Fază bizară! Torje şutează inexplicabil de prost din 12 metri, mult peste poarta greacă, irosind o nouă ocazie bună a României.

MINUTUL 70 – Torje ratează o bună ocazie de gol, şutând în Marius Niculae dintr-o poziţie favorabilă.

MINUTUL 61 – GOOOL ROMÂNIA! Cristi Tănase prinde un şut puternic de la distanţă şi face 2-1.

MINUTUL 51 – Românii încep în atac partea secundă.

MINUTUL 46 – Începe repriza a doua.

MINUTUL 45 – Prima repriză se încheie.

MINUTUL 34 – GOL GRECIA! Karagounis transformă cu un şut perfect, în vinclu, o lovituă liberă din afara careului, la care Bălgrădean nu a schiţat niciun gest.

MINUTUL 25 – Meciul continuă în aceeaşi notă, fără un interes deosebit faţă de fluiditatea jocului.

MINUTUL 17 – GOOL ROMÂNIA! Torje înscrie după o fază la care au contribuit Bogdan Stancu şi Mazilu.

MINUTUL 15 – Grecia nu pare să se întrebuinţeze prea tare, iar România profită. ”Tricolorii” obţin primul corner.

MINUTUL 10 – Nicio fază periculoasă de o parte sau alta. România arată însă mai bine decât în deplasarea din Belgia.

MINUTUL 1 – Meciul a început.

……….

Fără rezultate, fără perspectivă şi fără remuşcări. Aşa arată, înainte de meciul amical de marţi seară, cu Grecia, “naţionala” antrenată de ermeticul Victor Piţurcă şi patronată de longevivul Mircea Sandu. După ce primul a făcut o selecţie pe care doar el o înţelege, al doilea şi-a adus aminte ce nu merge de fapt în angrenajul primei reprezentantive: presa.

“Scrieţi ce vreţi, că oricum 99 la sută din ce apare în presă sînt minciuni. O să îmbogăţesc casele de copii cu banii pe care îi voi cîştiga din procesele cu ziarele şi televiziunile”, le-a aruncat Mircea Sandu jurnaliştilor aflaţi în Austria, în cantonamentul echipei naţionale.

Avem DNA-ul în ADN

Fără să vrea, “Naşu'” a folosit un termen care se potriveşte actualei stări de fapt din lotul “tricolorilor”. O casă de copii este un loc lipsit de speranţă, bântuit adesea de personaje groteşti care, puse să apere interesele unor puşti fără apărare, procedează de multe ori exact invers.

Cum a arătat “naţionala” în amicalul de vineri, cu Belgia? Extrem de fragilă, condusă de pe bancă de un antrenor care pare să aibă o altă agendă decât aceea a binelui echipei şi păstrorită de personaje intrate, din nou, în atenţia Direcţei Naţionale Anticorupţie – vezi Sandu şi Dragomir.

Aţi auzit de Pintilii?

Care sunt speranţele de mai bine? Echipa probabilă pe care o va folosi Piţurcă din primul minut al jocului de marţi oferă un răspuns, dar nu o soluţie:

România: Bălgrădean – Papp, Găman, Goian, Şt. Radu – Torje, I. Neagu, Pintilii, Cr. Tănase – B. Stancu, Mazilu

Rezerve: Tătăruşanu, S. Lung jr., Luchin, Chiricheş, Raţ, D. Varga, Cociş, C. Lazăr. N. Grigore, Chipciu, M. Niculae

Piţurcă insistă astfel cu jucători precum Găman şi Pintilii, primul fiind un fotbalist de pe urma căruia selecţionerul ar căuta să profite financiar, iar al doilea încă un cvasi-anonim în Liga I. De asemenea, Victor Piţurcă nu renunţă la cel mai contestat “tricolor” din ultima vreme, Cociş, jucător cu abilităţi reduse şi aproape inexistent în joc în multe momente. Dar poate cea mai discutabilă decizie a selecţionerului a fost aceea de a nu-i convoca pe Mutu, Tamaş, Săpunaru, Sânmărtean sau Gabi Mureşan, motivând că îi cunoaşte deja suficient de bine.

Ghicitoare: Cociş sau Karagounis?

Împotriva selecţionaţilor lui Piţurcă va evolua marţi seara o echipă calificată direct la Europeanul din 2012 şi care mai are încă în componenţă câţiva campioni europeni în 2004:

Grecia: Chalkias – Maniatis, Papastathopoulos, Malezas, Giannoulis – Makos, Tziolis – Karagounis – Kone, Liberopoulos, Charisteas

Rezerve: Tzorvas, Kapino, Holebas, Torosidis, A. Papadopoulos, Theodoridis, Katsouranis, Fotakis, Salpigidis, Samaras, Gekas, Mitroglou

Arbitru: Tomas Gangl, Asistenţi: Michael Bauman şi Hussein Ayhan (toţi din Austria)

Meciul, disputat în Austria, va începe la 21.30 şi va fi transmis în direct de TVR 1 şi în format livetext de romanialibera.ro.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă