16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPiturca: "Olanda este favorita grupei"

Piturca: “Olanda este favorita grupei”

Selectionerul Victor Piturca considera ca reprezentativa Olandei este favorita grupei. “Consider aceasta grupa G ca fiind una echilibrata. Nu mi-am dorit ca adversar Olanda, dar n-a fost sa fie si, dupa parerea mea, echipa batava este favorita la castigarea grupei”, a afirmat selectionerul. Victor Piturca a nominalizat ca principala contracandidata a Romaniei pentru locul doi al grupei selectionata Bulgariei. “Romania are sanse reale de calificare, principala contracandidata la locul secund fiind Bulgaria. In egala masura, Slovenia si Belarus, dar si Albania sunt redutabile, iar rezultatele impotriva acestora vor fi foarte importante”, subliniaza Piturca.

Stoicikov: “Sunt incantat”

Selectionerul Bulgariei, Hristo Stoicikov, s-a declarat incantat de tragerea la sorti, precizand ca echipa sa are sansa sa se califice. “Sunt incantat de tragerea la sorti. Respect toate echipele din grupa noastra, dar, desi cred ca nu vor exista meciuri usoare, ma gandesc ca avem sansa sa ne calificam”, a spus Stoicikov, citat de site-ul oficial UEFA.
Hristo Stoicikov a precizat ca nationalei Bulgariei ii place sa joace un fotbal de calitate si si-a exprimat speranta ca si celelalte echipe din grupa vor avea aceeasi atitudine. “Daca va fi astfel vor avea loc cateva meciuri foarte frumoase. Aceasta este prima data cand il voi intalni pe Marco (n.r. – Marco van Basten, selectionerul Olandei) ca antrenor, insa ne-a facut placere sa jucam unul impotriva celuilalt in trecut”, a adaugat Stoicikov.
Selectionerul Sloveniei, Brane Oblak, s-a declarat optimist dupa tragerea la sorti de vineri, precizand ca si-a dorit sa evite echipele scandinave si nationala Angliei. “A fost o tragere la sorti buna pentru noi. In trecut am avut evolutii bune impotriva echipelor din Balcani sau din Europa de Est si sper ca vom continua la fel. Va fi mai dificil cu olandezii”, a precizat Oblak.
Antrenorul reprezentativei Albaniei, Hans-Peter Briegel, a afirmat ca echipa sa nu va fi de neglijat in grupa. “Sunt multumit de tragerea la sorti. Unii ar putea sa spuna ca este o grupa usoara, dar sa nu uitam ca din ea fac parte olandezii, dar si Romania, si Bulgaria, doua echipe care au excelat in plan mondial. Nu vom ceda. Meciurile din Albania vor fi dificile pentru ceilalti”, a precizat Briegel.

Van Basten: “Putem castiga grupa”

Antrenorul echipei nationale de fotbal a Olandei, Marco Van Basten, s-a declarat multumit de rezultatul tragerii la sorti pentru preliminariile Euro 2008 si considera ca dintre toate adversarele din grupa G Romania este cea mai puternica, informeaza site-ul oficial al Federatiei Olandeze de Fotbal. “Nu putem sa ne plangem, am picat bine la tragerea la sorti. Cunoastem deja Romania din preliminariile Cupei Mondiale din Germania si este bine ca stim cat de periculosi pot fi. Tinand cont de clasamentul FIFA, dintre toate celelalte adversare ale noastre ei au cea mai buna carte de vizita. Cred ca, in mod normal, putem castiga grupa G”, a afirmat Van Basten.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă