13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPetrolul cere FRF aceeaşi clemenţă arătată "bătăuşilor" Stanca şi Martinovic

Petrolul cere FRF aceeaşi clemenţă arătată “bătăuşilor” Stanca şi Martinovic

Clubul Petrolul Ploieşti a decis să facă apel împotriva deciziei Comisiei de Disciplină a de suspenda arena “Ilie Oană” pentru 6 meciuri în urma incidentelor de duminică, din meciul Petrolul – Steaua. Prahovenii propun Federaţiei să permită accesul copiilor şi femeilor la meciurile vizate, inspiraţi de cazul Fenerbahce din Turcia şi încurajaţi de permisivitatea Comisiei de Disciplină, care nu i-a suspendat pe steliştii Novak Martinovic şi Răzvan Stanca după ce aceştia l-au lovit pe suporterul Dragoş Enache, agresorul colegului lor George Galamaz.

“FC Petrolul Ploieşti a luat act de hotărârea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal în ceea ce priveşte sancţiunile dictate în urma incidentelor de la întîlnirea cu Steaua Bucureşti: interzicerea organizării cu spectatori a următoarelor şase partide de pe teren propriu, precum şi o sancţiune financiară de 60.000 de lei. FC Petrolul Ploieşti va face recurs împotriva acestei decizii şi, totodată, va solicita LPF să permită accesul copiilor şi femeilor, pe stadionul Ilie Oană, la meciurile supuse interdicţiei dictate în şedinţa de astăzi”, se arată într-un comunicat, postat miercuri pe site-ul oficial al clubului prahovean.

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a luat decizii surprinzător de îngăduitoare, miercuri seara, în cazul scandalului creat în jurul partidei Petrolul – Steaua, suspendate după ce un suporter ploieştean a intrat pe teren şi l-a lovit pe stelistul Galamaz.

Astfel, jucătorii stelişti Novak Martinovic şi Răzvan Stanca, eliminaţi de arbitrul întâlnirii după ce l-au lovit pe suporterul Dragoş Enache, nu au primit nicio etapă de suspendare. Deşi jucătorii care se încaieră în timpul unui meci sunt, conform regulamentului disciplinar, pasibili de o suspendare de până la 6 etape, Martinovic şi Stanca par să fi fost iertaţi în baza unei precizări din acelaşi regulament care prevedă că “orice persoană care a încercat să prevină incidentele, să-i apere pe alţii sau să-i despartă pe cei implicaţi în încăierare nu va fi sancţionată”.

Comisia blândă

Cu această decizie, Comisia de Disciplină se arată consecventă reflexului de a evita să supere echipele cu pretenţii din campionat, chiar dacă asta presupune iertarea comportamentelor violente ale fotbaliştilor. Acelaşi organism le-a arătat clemenţă şi rapidiştilor Dani Coman şi Rui Duarte,  ambii implicaţi energic într-o îmbrânceală generală la meciul Steaua – Rapid, din etapa a 11-a a Ligii I.

De partea cealaltă, clubul Petrolul Ploieşti a fost amendat cu 60.000 de lei şi va fi obligat să joace următoarele 6 meciuri de pe teren propriu cu porţile închise – pedeapsă de asemenea domoală având în vedere că până miercuri se vehicula sancţiunea maximă, o suspendare de 10 etape, adică până la finalul campionatului.

Aşa cum era de aşteptat, Petrolul a pierdut meciul cu Steaua cu 3-0 la “masa verde”.

Partida din etapa a 12-a Petrolul – Steaua a fost suspendată în prelungirile primei reprize, la scorul de 2-0 pentru bucureşteni, după ce suporterul Dragoş Enache a intrat pe gazon şi l-a lovit pe George Galamaz, moment care a fost urmat de aruncarea mai multor petarde în teren dinspre galeria Petrolului.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă