Peste o mie de sportivi români şi străini participă la Maratonul Nisipului din Mamaia

Peste o mie de sportivi români şi străini participă duminică la Mamaia la cea de-a patra ediţie a Maratonului Nisipului, unul din primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2017 - 12:52

Peste o mie de sportivi români şi străini participă duminică la Mamaia la cea de-a patra ediţie a Maratonului Nisipului, unul din primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip. O parte din fondurile strânse va ajunge la o secţie a Spitalului de Urgenţă Constanţa, informează Mediafax.

Maratonul Nisipului, una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc de promovare a sportului de masă şi a litoralului românesc la nivel internaţional, staţiunea Mamaia fiind de câţiva ani punct de atracţie pentru sportivii străini.

Întrecerea se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă şi cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul ”Family Run”, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora. La primele trei probe s-au înscris 800 de alergători, dintre care 120 la maraton (42 km), iar la ”Family Run” au luat startul 400 de persoane.

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele şase categorii de vârstă şi premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediţie de Ghenadie Timbalist (2 ore 36 minute şi 2 secunde) şi Nicoleta Ciortan (3 ore 17 minute şi 18 secunde), în valoare de 500 de lei. Premiate vor fi şi primele cinci familii clasate la crosul ”Family Run”.

La această ediţie, participanţii, împreună cu organizatorii, au decis să lupte şi pentru o cauză nobilă şi anume reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. ”Faptele bune pe care le-am făcut anul trecut vrem să le reedităm şi în acest an. Din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sănătate constănţean, foarte mulţi nou-născuţi mor anual, iar noi nu putem sta nepăsători la auzul acestor tragedii. Ne-am decis ca şi în acest an să alergăm pentru salvarea de vieţi”, a declarat preşedintele Asociaţiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Citește totul despre:

Comentarii